Snart jul. | Christmas is soon here.

mabontomic.jpg

Hej, för så är det ju; julen är snart här! December för mig är en riktigt mysig månad full med förberedelser. Nåväl, när jag jobbade fulltid och hade småbarn så var det väl en riktigt stressig månad för allt skulle hinnas med, men hann allt njuta ändå, lite i alla fall. December börjar ju med min födelsedag, och min bror (samma dag) och min syster (fyra dagar senare), före eller efter advent beroende på hur julen ligger. Så just december har alltid varit speciell för mig. Och nu när vi har dragit ner julklapps köpandet till ett absolut minimum så får man ju en massa tid till att pyssla, baka och fixa istället.

Vi var ju i Porec, Kroatien i helgen och firade min födelsedag och jag kom innan dess direkt från Stockholm så just adventspyntet hanns inte med (för innan dess kom vi precis hem från Sydafrika / Mauritius) så det får vänta tills i veckan. Men lika mysigt ändå. Just denna veckan har vi en del att stå i och sista veckan bara maken och jag här hemma på ett tag. Sedan har vi huset fullt tills trettonhelgen. Samt att vi har första gästerna i stugorna i helgen så vi behöver städa och göra iordning dem båda. Och jag skall premiäråka skidor också. Hurra!!

Så planering är A och O och tänker (försöker i alla fall) inte att stressa upp mig utan att faktiskt mysa. Och då hjälper det ju naturligtvis att spela julmusik. För det får man ju göra från 1:a december, eller hur? Har lite olika spellistor som jag varierar emellan. Här är en av dem.

Nu skall vi mysa lite och jag skall även testa min kabel för mina minneskort till kameran. Har ju massa att visa er. Men vi tar ett steg i taget men nu lär ni höra ifrån mig mest varje dag. Bra va? Vi hörs av imorgon! Ciao Catharina

Hello, yes Christmas is soon here! December has always been a month that I like, a lot. With all expectations and preparations. But of course it can be really stressful as well, like when I was working full time and my girls were small. Then it was a hectic month but still tried to enjoy it a bit back then. December always starts with my birthday, and my brother’s (the same day) and my sister’s (four days later), as well as advent. So yes, December has always been very special to me. And now with a lot less presents to buy it has given time for the fun stuff like baking, decorating and just fixing things. 

Had a really nice weekend in Porec, Croatia celebrating my birthday and before that Stockholm and South Africa / Mauritius so didn’t really have any time to decorate for advent. But that will be done this week. Can’t do without it. This week is the last when we are alone at home then we will have friends visiting us until beginning of January. So will try to relax a bit and just make a clever planning. We are also preparing our Chalets for a very busy winter season. First guests coming this weekend. And we will ski as well. Hurray!!

So planning is A and O and will try to enjoy (try as much as I can) all the planning and preparations and not to stress. And as part of that I will listening to Christmas music, because that I start doing every year on my birthday. Husband is not too found of it but he accept it… Have a couple of different playlists. Here is one above that is nice to listen to.

Now we are going to relax a bit and I will also check out the card reader that I bought last week in Stockholm. I do have a lot of photos to share with you. It will come… so I think you will hear from me a lot… See you! ciao Catharina