Eat & Sleep

mabontomic.jpg

Hej, april skall ju vara en resmånad här på bloggen så kanske dags för mig att sätta igång, eller vad tycker du? Först ut är tre tips på Eat & Sleep, mao en omväg för att äta riktigt gott och dricka därtill så då passar det bra med att kunna sova över där eller i närheten. En i norra Sverige, en i Slovenien och en i Kroatien. 

Hello, promised that April was going to be full of travel tips so it is time to get rolling, right? First out are three tips for Eat & Sleep, i.e. a detour for super good eating and drinking and then stay over. One in north of Sweden, one in Slovenia and one if Croatia. 

mabontomic.jpg

Stari Podrum - Istria Croatia

Först ut är Stari Podrum i närheten av Momjan i Istrien i Kroatien. Vi har ätit här massa gånger och vi har alltid lika mysigt här, bara jag och maken eller tillsammans med vänner. Allt är lika gott här! Och naturligtivs måste man ju besöka Kozlovic Vingård, som ligger ett stenkast bort. Förra sommaren bodde vi dessutom jättefint i en liten by bredvid. Kolla in inlägget här! Bord måste reserveras men det är inte supersvårt att få plats. 

First out is Stari Podrum close by the small village Momjan in Istria. We have been here a lot of times as we ALWAYS have such a great time, either alone or with friends. And the food and wine are delicious. And of course you need to visit the vineyard of Kozlovic while you are here. Just around the corner. Last summer we stayed at a really nice place in a village close by. Check it out here! You must reserve a table but not to difficult to get a place. 

mabontomic.jpg

Hisa Franko - Slovenien

Mitt nästa tips är Hisa Franko i Slovenien. Hisa Franko ligger i också i en liten by, nära gränsen till Italien, i jättevackra omgivningar. De jobbar nästan bara med lokala råvaror. Och dit skall vi nästa söndag, tjohooo! Ana Ros blev tydligen utnämnd till världens bästa kvinnliga kock 2017!!! Vi kommer att bo i deras pensionat och vi får se om vi äter en 6 eller 11 rätters meny men absolut med vinpacket till. 

Och japp, reservation är ett måste, och det är relativt svårt att få bord. Vi är ju i off-season så för oss gick det smidigt. Tips! Såg att de på deras websida har sista-minuten-bord lediga

My next tip is Hisa Franko in Slovenia. They are serving food from the region. Hisa Franko is also located in a small village, close to the Italian border, in beautiful surroundings. And we are going there next Sunday, tjoohoo!! Ana Ros is voted the best female chef in the world 2017!! We will stay in their guesthouse and we haven't to decided for the 6 or 11 course set menu but of course with wine pairing.

And yes, reservation is a must and it is not easy to get a table. We got one rather easy, but we are in off-season. Tip! They do post on their website when they have last-minute-tables free

mabontomic.jpg

Skall bli riktigt spännande! Återkommer naturligtvis med recension och massa bilder. Kika gärna på klippet från senaste Chef's Table där ser ni Ana Ros i action. 

So much looking forward to this! Will of course write about it next Sunday / Monday with photos as well. Here is a clip from Chef's Table where you can see Ana Ros in action. 

Fäviken Magasinet - Sweden

Sist men inte minst är Fäviken Magasinet med kocken Magnus Nilsson. Även här jobbar de nästan uteslutande med lokala råvaror. Fäviken ligger uppe i närheten av Östersund / Åre. Hit har jag och Gaby bestämt att vi skall åka när hon fyller 25 år nästa år samt fira hennes Masterexamen, tillsammans med resten av familjen naturligtvis. Har skrivit in i min agenda när de släpper bord så får sitta uppe klockan 00.00 för att boka. Och även här planerar vi att övernatta i anslutning till restaurangen. 

Last but no least is Fäviken Magasinet with chef Magnus Nilsson. They are also working with locally produced food. Fäviken Magasinet is situated close to Östersund / Åre. Here Gaby and I have decided to go next year when she is 25 and she has her Master, together with the rest of the family of course. Have written in my agenda when they release the bookings so need to sit up at 00.00 that day for the reservation. And we want to stay there are well. 

1f06ccfea3558444832a1a28b8cb31c7.jpgmab

Också Fäviken Magasinet är med Magnus Nilsson är också med i  Chef's Table. En fd kollega var där för några veckor sedan och sa att det var helt fantastiskt. Kanske inte den sista efterrätten som tydligen var en snus??!!? Så för min recension får ni vänta lite på, men den kommer, jag lovar... 

Also Fäviken Magasinet with Magnus Nilsson is on Chef's Table. A former colleauge of mine was here a couple of weeks ago and said the food was divine. Maybe not the last dessert, that was a snuff?!!!? You will have to wait for my review, but it will come, for sure... 

Har ni några Eat & Sleep tips som ni vill dela med er av? Måste ju finnas en hel del ställen runt om i Europa så får ha det lite på min radar att leta upp och tipsa er, naturligtvis.  Eller kanske bara skall köra igenom hela listan på Chef's Table? Vi ses! Ciao Catharina 

Do you have any Eat & Sleep tip that you would like to share? Must be more places around in Europe so will check it out and share with you, of course. Or just tick of the rest of the restaurants in Chef's Table? See you! Ciao Catharina