Lite pyssel med mina pelagonier. | Caring for my geraniums.

mabontomic.jpg

Hej, förutom att vi åkte skidor förra helgen så tog jag också hand om mina pelagonier. Vi slarvade tyvärr i höstas, eller som vi brukar säga, vi blev överraskade av den tidiga vintern så de pelagonier som vi hade på våra balkoner frös ihjäl, hmmm. Fast vi har också lite problem med vinterförvaring av alla. Måste fundera på det till i höst, och ta hand om de små älsklingarna bättre. Nåväl, en överlevde och har vuxit sig stor inomhus i vinter och så köpte jag en Mårbackapelargon när jag var hemma senast.

Hello, except for skiing last weekend I also took care of my geraniums. Unfortunately we were a bit careless last autumn, or as we use to say, we were surprised by the early winter so the one that we had on our terrace died in the cold weather, hmmm. However, we do have problems with winterization for all of them. But need to figure that out to next winter, and to take better care of my darlings. However, one survived and have grown rather large indoor as well as I bought one Mårbackageranium when I was in Sweden in the winter. The Mårbackageranium is coming from the Swedish Nobel prize winner Selma Lagerlöfs residence Mårbacka. 

mabontomic.jpg

Häftigt att stå så här i vårvintern och plantera om blommor på ena sidan husen i varm sol och på andra sidan genom glasen ser man skidbacken. 

Is it awesome in the break between winter and spring that you can replant your flower in the warm sun on one side of the house and through the glass windows you see the ski slopes, with people skiing. 

mabontomic.jpg

Tog råd vid omplanering av blommorna från Underbara Clara och hennes inlägg Dags att fräscha upp krukväxterna. Tog dock bara mina två pelagonier då mina orkideer redan fått sig en uppfräschning. Men mina sticklingar ser lite ledsna ut men hoppas att de repar sig snart. Vore så mysigt att få några Mårbackapelagonier här hemma. Men man kan ju inte lyckas med allt, hehe  

Took advice for the replanting from a Swedish blogger Underbara Clara. Unfortunately her posting is in Swedish but here it is anyway: Dags att fräscha upp krukväxterna. Did replant my two geraniums since my orchids already have been taken care of. However my cuttings looks a bit sad but hope they will survive. Would love to have some more of the Mårbackageraniums at home. But can't succeed with everything, right? 

mabontomic.jpg

Så små steg för mitt blommodlarintresse men det är mysigt! Vi åker iväg några dagar till Kroatien och när vi kommer hem tänkte jag försöka mig på luktärtor och dahlior. Köpte frön till dahlior men såg i mataffären att de hade knölarna så om de är kvar när vi kommer hem så köper jag dem också. Så äventyret fortsätter! Vi ses! Ciao Catharina

So small steps forward for my new hobby; garden flowers. We will go away for a couple of days to Croatia and when we are back I will try with sweet peas and dahlia. So the adventure continues... See you later! Ciao Catharina