Fantastiskt avslut på skidsäsongen 17/18. | Awesome ending to a fantastic ski season 17/18.

mabontomic.jpg

Hej, i helgen var det säsongsavslutning här hos oss i Flachau. Vi åkte skidor fredag, lördag och söndag och vädret kunde inte har varit mer perfekt!!! Kändes tråkigt på söndagen att årets skid- & vintersäsong har kommit till sin ända. För nu blir det ingen mer skidåkning för denna säsongen! Det har varit en helt perfekt skidsäsong med massa snö, dock lite mindre sol än tidigare. Men om jag får välja så väljer jag bra snö framför sol, ja faktiskt. 

Hello, this last weekend was the last for this winter season here in Flachau. We skied Friday, Saturday and Sundag and the weather was perfect!!! Felt a bit sad on Sunday to put on the ski equipment for the last time this season. And it has been an awesome season with a lot of snow and perfect skiing. Less sun but if I must choose between good snow and sun, I do choose good snow... 

mabontomic.jpg

Hur många dagar har det blivit? Har varit ute och åkt skidor i 68 dagar och säsongen har varat i ganska precis 5 månader. Helt otroligt!! 

How many days have I been skiing? I have counted to 68 days and the season lasted exactly 5 months. Unbelievable!! 

mabontomic.jpg

Har jag tyckt att det är kul? Ja, från början till slut!!! Men jag behöver ta en eller två dagars paus i veckan, för annars blir det för mycket rutin och jag tappar lite glädjen. 

Har jag blivit en bättre skidåkare? Ja, absolut! Och märker framförallt i svårare och/eller sämre preparerade pister att jag har blivit mycket bättre, och lyckas hålla på både rytmen och stilen. Och i bra preparerade pister, mycket snabbare. 

Have I enjoyed it? Very much sooo!! From the beginning to the end. However, I need to take one or two days break each week, otherwise I loose the thrill. 

Am I a better skier? Yes, absolutely. And do notice it in more difficult and/or bad slopes and do manage to keep my rhythm and speed. And in well prepared slopes I'm so much faster. 

mabontomic.jpg

Och man kan ju inte annat än tycka att det är ren lycka att få ha detta som mina "hoods", eller hur? 

And not much to complain about my hoods, right? 

mabontomic.jpg

Och hur gick det med min bucketlist? Kolla listan här! Jo, uppfyllde 50% så inte så pjåkigt 1) maxade skidåkningen och köra offpist och 2) åkte i flera olika skidsystem och det blev 5 st förutom Flachau; Schladming, Reiteralm, Zauchensee, Hochkönig och Obertauern. Med alla kompisar på besök såprioriterade jag varken längdskidåkning och fatbike, med andra det blev inget av dessa två aktiviteter. Men det tar jag nästa säsong. Dock är jag tveksam till fler försök för offpist, känner inte att jag får till det, och det kanske är gott nog. 

And what about my Bucket List? Check out the list here! Well, not to bad. Did achieve 50%; 1) a lot of skiing and did drive off pist and 2) went to 5 other places to go skiing at this was great, except Flachau; Schladming, Reiteralm, Zauchensee, Hochkönig och Obertauern . And with all our friends visiting I didn't prioritize the cross country skiing nor the fatbike, i.e. didn't do any of these two acitivites. But will do next season. However, I'm skeptic to the off pist, I think I'm too old for giving it a real go... 

mabontomic.jpg

Vad är jag mest stolt över då? Jo, att min kondis och teknik blir bättre och bättre. Och som fd svärmor brukar säga; "jag blir ju inte yngre precis", hehe Svårt att jämföra sig men ligger inte långt efter lokalbefolkningen här när det gäller kondis, teknik och fart. Jobbar ju på båda; styrketräning året runt och teknik i backen. Och glad att jag inte råkat ut för någon olycka, peppar peppar... 

What am I most proud of? Well, both that my condition and my technique are getting better and better. And like my ex mother-in-law use to say "I'm not getting any younger" hehe Difficult to compare, maybe I shouldn't, but in this case it feel good since I'm catching up with the locals. I do work with both the condition and strength throughout the year at the fitness studio and with the technique in the ski slopes. And also thankful that I haven't had any accident, tough wood... 

mabontomic.jpg

Vackert eller hur? 

Beautiful, right? 

mabontomic.jpg

Vi avslutade söndagens skidåkning på vårt stamställe; Dampfkessel!! Här satt vi fram tills solen gick ner med kompisar och åt och drack och skrattade!! En perfekt avslutning, från början till slut! 

We finished Sunday at our favorite place; Dampfkessel!! We spend the rest of the afternoon here with friends!! A perfect finish, from the start to the end!!! 

mabontomic.jpg

Laddade ner lite sent om siders appen Trace Snow och den håller reda på vart du åker, hur fort du åker, snitthastigheten mm mm Här är två skärmdumpar från lördagen och söndagen. Lördagens högsta fart blev "bara" 54 km/h och med en jämn hastighet på 46 km/h. Det var först väldigt hårda pister och sedan blev det slush så kände att jag behövde ta det lugnare. Dock på söndagen var det helt fantastiskt och kom upp i 75,3 km/h och men en jämn hastighet på 67,8 km/h. Kände mig stolt och framförallt nöjd, och glad att fara fram i nästan folktomma pister i hög fart MED kontroll! 

Downloade the app Trace Snow late in the season. Fun to check how far, how fast you go etc etc. Here are the stats from Saturday and Sunday. The highest speed on Saturday was a modest 54 km/h with a sustained speed at 46 km/h. The slopes were a bit difficult, either too icy or to mushy so took it a bit slower. However, on Sunday it was perfect and my max was 75,3 km/h and my sustained speed was 67,8 km/h. Not too bad, right? Felt happy and proud in almost empty slopes in high speed WITH control! 

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Och nu när jag snart har kommit över att vintern är slut så är det ju bara att säga TJOHOO eller snarare ATJOO för nu är våren här!! Och med björkpollenallergi så är det mycket atjoo just nu. Men det är ok! Och det är ju fantastiskt att älska både sommaren och vintern för då har jag alltid en säsong att se fram emot. Kan ju inte bli bättre, eller hur? 

Och här är det varmt, uppåt 20 grader. Vi har vitsippor i vår trädgård, fåglarna sjunger för fullt och ljuset är här. Men vi räknar med bakslag, för det är ju trots allt april. På återhörande! Ciao Catharina

And now I, soon anyway, have accepted that the winter is over so just to say HURRAY or SNEEZY because the spring is here!!! And with birch pollen allergy there is a lot of sneeze for me right now. But it is ok! And it is such a delight to both love winter and summer, because when one is ending I always have another one to look forward to!! Can't be any better, right? 

And here it is warm now, almost 20 degrees. And we have white anemones in our garden, the birds are singing like crazy and the light is here - morning and evening. But we know more snow can come, it is April after all. See you later! Ciao Catharina