Panna Cotta.

mabontomic.jpg

Hej, nu är det fredag igen och här kommer ett nytt recept!! Började göra dessa för något år sedan då maken älskar Panna Cotta, och visst vill man vara en bra fru? Kollade runt bland recept och fann detta i River Cafe Cook Book Two. Och dessa är riktigt goda och faktiskt enkla att göra! 

Har säker varit på River Cafe i London minst 10 gånger genom åren och har deras tre första kokböcker. Rose Gray och Ruth Rogers startade restaurangen 1987 och var då unik i sitt slag med läge lite utanför London City, äkta italiensk mat och med egenodlade grönsaker bl.a. Måste tillbaka dit igen snart och kolla om de fortfarande står sig. 

Hello, Friday yay!! And here is now a new recipe!!! Started to make these a couple of years ago since my husband loves Panna Cotta, and not to bad to sometimes adhere to his wishes, right? Found this recipe in River Cafe Cook Book Two. And they are delicious and really good  and actually rather easy to make!!! 

I have been at River Cafe in London at least 10 times through out the years and I also have their first three first cook books. Rose Gray and Ruth Rogers started the restaurant in 1987 and was then unique with its place outside London, authentic Italian food and home grown vegetables among other things. Must go visit them next time in London... 

mabontomic.jpg

För 6 personer | Serves 6. 

6 dl grädde | 6 dl double cream

1 vanlljstång | 1 vanilla pod

tunt skal från en citron | thinly pared rind of 1 lemon

2 gelatinblad | 2 gelatine leaves

0,75 dl kall mjölk | 0,75 dl cold milk

75 gr florsocker | 75 gr icing sugar

60 ml grappa | 60 ml grappa

färska hallon eller blåbär | fresh raspberries or blueberries

mabontomic.jpg

Häll 4,5 dl av grädden i en kastrull tillsammans med vaniljstången och citronskalet. Koka upp och låt sjuda tills  2/3 återstår. Ta bort citronskal och vanlijstång, dela och skrapa vaniljstången och lägg tillbaka fröna i smeten. |  Poor 4,5 dl of the cream into the a pan, add the vanilla pod and lemon rind, bring to the boil, then simmer until reduced by one-third. Remove the cooked lemon rind and keep to one side. remove the vanilla pod and scrape the softened insides into the cream. 

Blötlägg gelatinbladen i mjöken i ca 15 minuter eller tills de är mjuka. Ta därefter upp gelatinen, koka upp mjölken, lägg tillbaka gelatinbladen och rör om tills de har löst upp sig i mjölken. Häll därefter ner detta i den varma smeten genom en sil, rör om, och låt svalna. | Soak the gelatine in the milk for about 15 minutes or until soft. Remove the gelatine, heat the milk until boiling, then return the gelatine to the milk and stir until dissolved. Pour the milk and gelatine mixture into the hot cream through a sieve, stir, then leave to cool. 

Vispa resten av grädden lätt tillsammans florsockret, vänd ner detta i den avsvalnade smeten och tillsätt grappan. Häll upp i små glasskålar (ca 2 dl) och ställ i kylskåpet i minst 2 timmar. Före servering decorera med bär och med strö florsocker över. Mums!!! | Lightly whip the remaining cream with the icing sugar, fold into the cooled cooked cream, then add the grappa. Pour in the cream mixture in six small (200 ml) bowls and allow to set in the fridge for at least 2 hours. Before serving decorate with raspberries and some icing sugar. Enjoy!