Påsk med Piff & Puff.| Easter with Chip'n' Dale.

FullSizeRender.jpg

Hej, ja så var påsken över för denna gången. Vi har haft det jättemysigt och min Piff har varit här. Ni kanske kommer ihåg att Jelena och jag fick smeknamnet Piff & Puff i somras, kolla här! Huset blev fint påskdekorerat i tisdags men fick inte så bra bilder (måste öva mig på att ta bättre foton inomhus) och sedan kom våra gäster; Marina (Bojans syster), Niki (hennes dotter) och Johan (Nikis pojkvän) som alla bor i Tyskland men lite kul att Johan är svensk och kommer från Boden; Zrki, Jelena och deras dotter Nina, som kommer från Porec, Kroatien. Samtidigt var ett par av våra svenska kompisar här; Lotta och Andreas (men de var här med ett större gäng så vi hann inte umgås så mycket). 

Hello, well then Easter has come to an end for this year. We have had a really nice Easter and my Chip was here. You might remember that me and Jelena got the nickname Chip ´n´ Dale last summer, check it out here! The house got nicely decorated for Easter last Tuesday but didn't manage to take any good pics (need to practice more) and then our friends started to arrive; Marina (Bojan's sister), Niki (her daughter) and Johan (Niki's boyfriend) and they all live in Germany but a bit fun that Johan is Swedish and is coming from Boden; Zrki, Jelena and their daughter Nina, from Porec, Croatia. And at the same time one our Swedish friends were here; Lotta and Andreas (but they were here with a larger group so we didn't have that much time together). 

FullSizeRender.jpg

Vi färgade ägg. Inte något tradition för mig utan tycker det är ganska meningslöst, men Nina ville göra det, så då gjorde vi det!  Letade med ljus och lykta efter vita ägg, vilket är svårt att hitta här i Flachau. Vi åt lamm från Pag, Kroatien i år igen, vi åt världens godaste laxrätt, vi åt chocklad och hade en lätt påsklunch igår med just de färgade äggen, kokt skinka och färsk vårlök, bl.a. och naturligvis kroatiska pannkakor. 

We did color eggs. Not a big tradition for me sine I think it is rather useless, but Nina wanted to do it, so of course we did it. We had lamb from Pag, Croatia, we had the world best salmon, we ate chocolate, pancakes and all other things that belongs to Easter and of course pancakes. 

FullSizeRender.jpg

Här är Piff & Puff. 

Here we are: Chip 'n' Dale. 

FullSizeRender.jpg

Vi hade fint väder i fredags och idag så då åkte vi skidor. Lördag och söndag öste regnet ner så då gjorde vi inte många knop. Jo, förresten, vi städade ju stugorna både fredag och lördag, och fick hjälp på lördagen så det gick som en dans. Och intressant att vi firar påsk på olika dagar. I Sverige firar vi det på påskafton och här samt i Kroatien är det påskdagen som är påsk, precis som jul. Lite förvirrande men då blir det påsk x2. 

We had lovely weather Friday as well as today, and then we went skiing, of course. Saturday and Sunday it rained the whole day so then we didn't do much. Well, we cleaned the cottages and got help one of the days, which was good. And it is interesting since in Sweden Easter is on Saturday and here and in Croatia on Sunday. So we have had double Easter... exactly like Christmas...

FullSizeRender.jpg

Idag låg det ett lager på ca 30-50 cm nysnö i backen. Fantastiskt att åka men inte så lättåkt... om man inte är så bra som vi är nu, hehe

And today we have a layer of 30 - 50 cm of new snow in the slopes. Fantastic but not that easy... if you are not as good as we are at the moment, hehe

mabontomic.jpg

Vårt påskris på vardagsrumsbordet. 

One of our Easter decorations. 

FullSizeRender.jpg

Och med att göra ingenting menar jag att vi har pratat i massor, skrattat, slappat, läst och bara njutit av varandras sällskap och den fina utsikten  från vårt vardagsrum... mellan regnskurarna...

And with doing nothing I meant talking, laughing, relaxing, reading and just enjoying the holiday. With a view from our living room from above... between the rain showers...

upload.jpg
upload.jpg
upload.jpg
upload.jpg

Gänget idag som åkte tillsammans var Herbert, Zrki, Jelena, Nina, maken och jag. 

Here are the gang from today's skiing; Herbert, Zriki, Nina, Jelena, husband and I. 

upload.jpg
upload.jpg

Gänget som åkte i fredags var Johan, Nina, Jelena, Lotta, Zrki, maken och jag. 

And here is the gang from Friday; Johan, Nina, Jelena, Lotta, Zrki, husband and me. 

upload.jpg
mabontomic.jpg

En selfie som jag inte visste om, hehe 

And a selfie that I wasn't aware of that I took... hehe

mabontomic.jpg

Och mina favoritkycklingar som får komma fram varje år. Nu är vi ensamma hemma då alla har åkt hem och nu har vi inga besök förrän i sommar. Så nu blir det till att skaffa en bra vardagsrutin och sätta igång med lite olika projekt. Samt att börja träna regelbundet. Vi åker skidor i några veckor till, men bara i fint väder, precis som det skall vara. 

Hur var din påsk? Ha en fortsatt bra kväll och en bra men kort vecka! Ciao Catharina

And my favorite chicken that decorates our kitchen window with his friends, every year. Now we are alone since everyone have gone home and now we don't have any visits until summer. So now it is back to basic, finding a good every day procedure and start with different projects. And to start with our fitness on a regular basis. We will still ski for a couple of weeks, but only in nice weather, just as it should be. 

How was your Easter? Have a nice evening and a short, but sweet, week! Ciao Catharina