Vad jag alltid, ibland och aldrig har i mitt kylskåp. | What I always, sometimes and never have in my fridge.

mabontomic.jpg

Hej, tyckte att Anna på Trend o Träning (också chefredaktör på Sporthälsa där jag ju också bloggar) hade ett roligt inlägg idag där hon skrev om vad hon har i sitt kylskåp. Så tänkte göra samma sak. Vi är ju bara två personer i vårt hushåll men med sydeuropeisk mentalitet så vet man aldrig hur många vi blir till middag. Jag har (och har nästan alltid) gjort en veckomatsedel. Lätt att veta vad att köpa och har också en vad-att-köpa-lista i köket så jag alltid har det jag behöver hemma. Och så här ser vårt kylskåp ut: 

ALLTID: Champagne och vitt vin. Kefir, mjölk till kefir och kaffe, massa olika ostar och korvar samt bacon (i olika glaslådor för bra översikt & ordning), smör, jäst, ägg, olika grönsaker såsom morötter, paprika, gurka och sallad samt senap, ajvar och hemmagjorda marmelader.

IBLAND: Ketchup, creme fraiche, grädde, keso, färsk ingefära, avodaco, öl, inlagda oliver, inlagd gurka, bär och fisk av olika slag. Sällan annan frukt då jag är allergisk mot det mesta. 

ALDRIG: Läsk i alla dess former, mineralvatten (då vårt kranvatten är det godaste i hela världen) samt halv- eller helfabrikat av färdigköpta måltider. 

Vi är också frys-fanatatiker och har två frysar hemma där det alltid finns kött, kyckling, cevapcici, fisk, lever, lepinja, en liten uppsättning kefirsvampar (om min kefir skulle dö), bröd, esprossokaffe från NK och extraportioner av storkok som vi har gjort, och som vi tar fram när vi får lust, samt annat smått och gott. Enkelt och smidigt. 

Vad har du i ditt kylskåp? Vore lite kul att höra! På återhörande! Ciao Catharina

mabontomic.jpg

Hello, the Swedish blogger Anna (also Editor-in-Chief at Sporthälsa where I'm also blogging) wrote today a funny posting about what she keeps in her fridge. And I thought, why not? At home it is just me and my husband but with our South European lifestyle you never know how many we will have for dinner. I always do ( and have always done) a weekly planning for what to eat, easy to know what to buy and I have always a what-to-buy list in the kitchen so I never run out of anything important. And this is our fridge: 

ALWAYS: Champagne and white wine. Kefir, milk for the kefir and my coffee, misc cheese and sausages including bacon (sorted in two glass containers for order and freshness), butter, yeast, egg, different vegetables such as carrots, bell peppers, cucumbers and salads, mustard, ajvar and different homemade marmalade. 

SOMETIMES: Ketchup, creme fraiche, creme, cottage cheese, fresh ginger, avocado, beer, olives and pickled cucumber, berries and fish. Very seldom other fruits since I'm allergic to most. 

NEVER: Sodas of any kind, mineral water (since our tap water are the best in the world) and half- or ready made bought dishes. 

And we are real freeze-fanatics and have two freezers at home where we always have meat, chicken, cevapcici, fish, liver, lepinja, espresso coffee from NK ( my favourite departmentstore in Stockholm), a small just-in-case box with kefir mushrooms, bread and extra servings of food we have prepared, that we enjoy from time to time. Easy and convenient. 

And what do you have in your fridge? Do you want to share? See you later! Ciao Catharina