Servus, Grüß Gott, Hallo, Ciao, Tschüss, Guten Tag, Kristi, Kristeuch & Havideri.

mabontomic.jpg

Hej, det är rena rama hjärngympan att vara ute och cykla, eller faktiskt att vara ute och röra på sig här nere i Alperna. Alla hälsar trevligt, oavsett var man är. Riktigt trevligt och välkomnande. Och mängden fraser här nere i Österrike är oändliga och det gäller att hålla reda på singular och pluralversionen också. Så det gäller att hålla tungan rätt i mun när man hälsar tillbaka. 

Hello, it is quiet a challenge to be out riding the bike, or actually to go to places here in the Alps. Well, not really true but since everyone is saying hello to everyone everywhere here you need to know how to reply. This is a very nice and welcoming way. I like it a lot. And the number of ways to say hello are almost endless. So you have to think a bit.. 

mabontomic.jpg

Och man blir förvirrad då man säger en sak och de andra svarar en annan. Men finns det variation så varför använda samma fras tillbaka? Fraserna ovan betyder Hej, goddag, hallå, hejdå & goddag i en salig blanding. Och inte så säker på att jag har stavat rätt på de tre sista fraserna. Har letat  och letat men hittade ingen vägledning så det får stå som de gör. Vet du?

And you will get confused since you seldom will get the same phrase back in reply to what you said. But since there are so many, why not to try to use them all? The phrases above means basically Hello, Good Day & Good Bye, in a good mix. Not sure on the spelling on the last three phrases. Have been searching but couldn't find any guidance. Do you know?

mabontomic.jpg

Och dagens runda blev vår standardrunda; Flachauwinkl. Lite förbi egentligen, fram till Tauerntunnel, så drygt 28 km fram och tillbaka. Hade fortfarande lite ont i kroppen från söndagens långpass så tog det lite lugnare, skönt! Hann se, lukta och känna allt runt omkring. Känslan just nu är som midsommar, försomrigt och så vackert. På återhörande! Ciao Catharina

And today's tour was our standard; Flachauwinkl. Well, a bit longer actually, back and forward a bit more then 28 km. A good everyday trip. I was still tired in my body from the long distance bike tour on Sunday so took it a bit easy today. Nice! And enjoy to watch, smell and look at everything around me. And the feeling now is almost like midsummer in Sweden, so beautiful! See you later! Ciao Catharina