Helgens insikter. | The insights of the weekend.

mabontomic.jpg

Hej, en kort vecka bakom oss och ännu en kort vecka framför många av oss. Skönt eller bara stressigt? Vet av erfarenhet att det kan var både och. För oss är det skönt, spelar ju inte så stor roll om det är helg eller inte. Eller kanske lite skönt i alla fall, vi tar det faktiskt lite lugnare på helgerna. Bara för att få ett så normalt liv som vi kan. Forfarande skönt med ett lugnare liv här i Flachau, mellan vinter och sommarsäsongen med turister och diverse aktiviteter.  

Och just ja, receptet på äppelmuffins får komma i sommar, lagom till äppelsäsongen. Hade visst inte receptet här i Flachau utan det är kvar i Stockholm. 

Hello, a short week have just passed and another short week is coming, for many of us. Nice or just stress? I know that it can be very stressful with all these holidays in May, but also nice. For us, it is just nice since it doesn't really matter if it is a weekend or normal workday. Or, yes a bit actually. We do tend to take it a bit easier during the weekend. Still quiet life here in Flachau in this in-between-season. Nice!

And yes, there was no Friday recipe on my delicious Apple Muffins, but the recipe is in Stockholm. So you just have to wait until the apples are ripe and ready to be picked from the tree :)  

mabontomic.jpg

Vi har haft en riktigt sportig helg. Tja, vi är väl ganska sportiga rent generellt sett. Just denna veckan har vi haft en dags paus, resten av veckan har vi varit på gymmet eller cyklat. Just nu passar vi på att vara lite mer inne pga allt pollen, men vi måste ju ut och köra lite.

Igår körde vi två timmar på gymmet och idag körde vi årets första långpass på våra mountainbikes 3,5 timmar. Och baserat på dessa två träningstillfällen (mycket tid att tänka på båda dessa passen) kom två insikter.

We have had a really sporty weekend. Well, we are rather active in general. This week we have been either to the gym or been out biking, with only one day rest. A bit more indoor activities due to the pollen and my allergy. 

Yesterday we had two hours at the gym and today we took a distance pass on our bikes, 3, 5 hours. And based on these two activities (you get a lot of time to think doing both) I got two insights

mabontomic.jpg

Insikt 1: Jag har ju tipsat om olika crosstrainerpass och kör sedan i våras nästan bara crosstrainerpass mot tidigare cykelpass. Och fick inspirationen av Charlotte Karlssons i hennes blogg. Charlotte är en av Sveriges bästa långdistanslöpare. Hon varit skadad sedan i våras och har i sin rehabträning tränat många och långa crosstrainerpass. Och igår kom jag på varför! Det är likt i löpning dels när det kommer till rörelsemönstret och dels när det kommer till distans som man kommer på tid. Så nu har jag kommit på att jag kan springa igen!!! Nästan i alla fall. På crosstrainermaskinen. Kul!!

Insight 1: I have switched my aerobic training at the gym from cycling to cross trainer. And I got the inspiration from Charlotte Karlssons blog, she is one of Sweden's best long distance runners. She have been injured since this winter and in her rehab program she has been doing many many hours in cross trainer. And yesterday I realized why! Working on the cross trainer is similar in how you move when you are running and you are getting almost the same distance vs time. So now I have realized I can run again!! Almost, anyway!! On the cross trainer... Me like!! 

mabontomic.jpg

Insikt 2: I år har jag tidigaste cykelpremiäre någonsin, och vi har nu varit ute två gånger och cyklat denna veckan. Beroende på var man cyklar här nere i Österrike är det antingen kondition eller benstyrka. Tja, egentligen både och men beroende på hur backigt det är så krävs det lite mer av det ena än det andra. Igår körde vi årets första långspass; knappt 64 km. Tog 3 timmar och 30 minuter, inklusive 15 minuters små pausar. Inte direkt backigt. Kroknade när vi var uppe i 55 km, men inte utifrån min kraft i benen utan för att mina depåer var slut. Brände närmare 1500 kcal, så inte så konstigt. Så, jag insåg att jag mer att ge, antingen i fart eller distans. Också superkul!! Behöver bara få i min lite energi på denna typ av långpass. Får se hur jag håller i mer backing terräng, kanske nästa gång. Och cykelsäsongen har precis börjat!!

Insight 2: Earliest bike season ever for me, and we have already been out twice this week. Depending on where you are going here in Austria it is either the cardio or the muscle strength you are using. Well, not totally true, you are of course using both the whole time. But depending if the trail is full of hills or not, you will use more of one then the other. Today we had our first long distance on the bike; almost 64 km on 3,30 including 15 minutes small breaks here and there, with minimum of altitude. I almost hit the wall at 55 km, but not due to lack of power but due to the fact that my energy was at 0. Almost 1500 kcal was burnt, hehe, so maybe not to much of surprise. Was not thinking before to bring something with us. Anyway, the insight was that I can give more; either in distance or in speed. Also very satisfying!! Just need to prepare better next time bringing energy with me. Need to see how my stamina are with more hills, maybe next time. AND the season has just started!!! 

mabontomic.jpg

Här är Team Flachau! Även på sommarens aktiviteter kör vi många av våra turer tillsammans med vår kompis Herbert. Men idag blev han trött. Vädret var perfekt och naturen är så grön så man får ont i ögonen. Fantastiskt! 

Ha ett bra avslut på helgen! Kram Catharina

Here is Team Flachau! And also during the summer activities we are making many tours with our friend Herbert. But today he got tired. The weather was awesome and everything is so green so it almost hurt my us. Fantastic!!!

Have a good ending to this evening!! Ciao Catharina