Februari - restipsmånad. | February - The Month of packed with Travel Tips.

Rome, Italy

Rome, Italy

Hej, 1:a februari idag! Januari flög förbi trots att jag spenderade större delen av den i sängen men jag är sällan sysslolös, så trots inaktivitet så flög tiden förbi. Längtar inte efter våren än, som många andra bloggare, utan vill att det skall vara vinter ett tag till. Och förhoppningsvis kan jag ut och promenera och njuta av vårvintern när jag är tillbaka i Flachau igen snart. Bara jag får tid för en operation.

Tänkte att februari skulle bli en riktigt resemånad när på bloggen. Dags att börja planera våren och sommarens resor. Har flera restips att dela med mig av tex att åka tåg i Europa (populärt igen med tanke på flygens miljöpåverkan), hur att använda lokaltrafik, mina favoritmuseum i Stockholm och runt om i världen och sedan resetips om några storstäder såsom Rom, Wien, Stockholm. Hit kan ni ju resa lite närsom. Samt tips om sommarsemester, och då min favorit Kroatien.

Hello, 1st of February today! Time is really flying and January is gone. Strange! Time is flying despite living an hectic life, or like me, spending most of the time in bed. Still not longing for Spring, as most bloggers, and enjoying the winter a bit longer. And hopefully I will be able to enjoy the winter with long walks after by operation. Still waiting for a time.

Decided to have February as the travel month here on the blog. Time to start planning for the summer vacation, right? Have a lot of travel tips to share, among them travel with train in Europe (popular due to the environment instead of flying), how to use local buses in the big citys in Europe, my favorite museums in Stockholm and in the world and then some City Guides to Rome, Vienna, Stockholm. And to these places you can travel whenever. And also some tips to my favorite summer vacay; Croatia.

Ideala Lodge, South Africa

Ideala Lodge, South Africa

Resetips om Sydafrika och att åka på safari. Dags att börja planera höstens resa om ni tänker åka dit.

And some travel tips if you want to go to South Africa. Time to plan for the autumn / winter trip there.

Vienna, Austria

Vienna, Austria

Tänkte också ge lite tips till resor som jag gjorde för några år sedan som t.ex Bergen i Norge, Marrakech samt Island.

Was also thinking about giving some travel tips to some places I made a couple of years ago such Bergen in Norway, Marrakech and Island.

Pula, Croatia

Pula, Croatia

I år kommer vi inte att resa lika mycket som förra året, vilket är lite skönt! Vi kommer att hålla oss mer hemma, vilket innebär bl.a Flachau och Stockholm samt i vårt närområde vilket får inkludera Kroatien. Och där blir det både våra vanliga resmål såsom Porec och förmodligen Murter, men också Zagreb. Vi har åkt förbi Zagreb massa gånger när vi åker till Bojans föräldrar men vi har aldrig gjort ett stop där. Men nu är det dags. Kanske gör vi likadant med Ljubljana, som ju också ligger på vägen ner till Kroatien. Ljubljana är huvudstaden i Slovenien. Vi var ju i Slovenien förra året, men då tog vi svängen mot Italien. Vi kommer att hälsa på familjen i Uddevalla och i Zavidovici i Bosnien i Herzegovina. Definitivt är också vår årliga safari med Durban och Kapstaden på köpet.

This year it will be less travel. We will be more at home; in both Flachau and Stockholm as well as Croatia. In Croatia it will be Porec, our home town, probably Murter, but also the capital Zagreb. We have passed by Zagreb millions time but never made a stop over. However, this year it is time to do so. Maybe also do the same with Ljubljana, the capital of Slovenia. We were traveling in Slovenia last spring, but never made in a stop in Ljubljana. We will also visit our families in Uddevalla and Zavidovici in Bosnia i Herzegovina. And of course, our yearly Safari with Durban and Cape Town.

National Museum, Stockholm, Sweden

National Museum, Stockholm, Sweden

På vår önskelistan står Helsingfors. Och på kanske-listan står Kenya, London, Paris. Milano och Venedig. Först ut blir en city guide till Rom. En av mina absoluta favoritstäder.

Nu skall jag fortsätta dricka lite champagne och mysa med svärföräldrarna, samt titta på lite rugby. Ha en fin kväll! Ciao Catharina

On our wish list is Helsingfors. And on the maybe list is Kenya, London, Paris, Milan and Venedig. So still not without wishes and ideas, hehe First out is a City Guide to Rome. One of my favorite cities.

Now I will continue to drink some champagne and enjoy talking to my parents-in-law, and watch some rugby. Have a nice evening. Ciao Catharina