Ett normalt storstadsliv, en vecka eller två. | A normal city life, a week at the time.

mabontomic.jpg

Hej, nu blir det lite långt mellan inläggen men jag har fullt upp, hehe. Eller snarare jag är tillbaka med att leva ett normal liv, mao jobba heltid. Åtminstone tillfälligt. Det är kul! Jag har ju ett interimsuppdrag och jobbar dels på kontoret och dels på distans. Nu är jag på plats i Stockholm och tar tidigt morgontåg in till stan för att jobba på kontoret. Tänk, det trodde jag aldrig att JAG skulle gå hemifrån tjugo i sju på morgonen för att ta mig till jobbet. Framme med en kaffe framför datorn halv åtta.

Hello, a fewer number of postings at the moment but I’m busy, hehe Or rather I’m living a more normal life, i.e. working full time. For a short time. But I like it. Have an interim assignment and I’m working partly from office and party from home. At the moment I’m in Stockholm and I’m taking the early morning train into the city. I never thought that I would be in the office at 7.30 AM sipping my second cup of coffee, leaving home at 6.40 AM, without any big issues on contrary. I’m happy with it.

mabontomic.jpg

Och tänk att det är så kul. Trivs med arbetsuppgifterna och känner att jag tillför något. Maxar dagarna med korta luncher, en lite kaffepaus på em med kollegor (vilket jag aldrig tidigare gjort) och sitter längre på kvällarna. Sedan hem för middag och lite umgänge. Men jag har ju inte ett helt normal liv då jag här gör minimalt med shopping och städning. Lite samma känsla som när jag jobbade deltid i Frankfurt i tre år. Brukar ju snarare ha fullt upp med att träffa kompisar men känner att efter långa arbetsdagar så behöver jag vila. Så just nu prioriterar mig själv. Märker ju också bland kompisar att många har gamla föräldrar, tonårsbarn, husdjur som de behöver sköta om / oroa sig för. Men den tiden är förbi för mig/oss.

And I like it. Both being in the office and with the assignment. Have long days with short lunches, a coffee break in the afternoon (never done that before) and working later in the evening. Then home for dinner. But this is in a way not a normal life since I don’t have all this other stuff such as household work. A bit the same when I was living in Frankfurt part time for three years. I’m rather busy with seeing friends but this time with long working hours I need my time to rest. So prioritizing me, this time. Also noticing among friends that they have old parents, teenage children, animals that they need to take care of / worrying about. But that time is past, for me.

mabontomic.jpg

Har dock hunnit med att umgås lite kort med mina två fantastiska döttrar. Det blev en mysig födelsedagskväll med Mimmi i måndags. 27 år. Vi båda behövde jobba sent så det blev en kopp te hem med smörgåsar. Precis vad vi behövde och ville. Sov över, också. Så extra mysigt att ta sällskap till jobbet dagen därpå. Hann med en kväll till, då all tre tillsammans. Gaby gjorde världens godaste pasta puttanesca och så gjorde vi denna goda förrätt som jag velat pröva ett tag. Chips, löjrom, creme fraische, röd lök och dill. Riktigt mums.

Have spent some time with my fantastic daughters, of course. Had a really nice birthday celebration with my oldest on Monday. She is now 27 years old. We both needed to work late but we met up at her place and had some time, and we did a sleep-over. Nice to go to work together the next day. Also had an evening, all three together. Gaby made the most fab pasta puttanesca!! And I wanted to try this starter; crisps, roe, creme fraische, red onion and dill. Really nice and tasty!!

mabontomic.jpg

Sprang en kväll förbi Svensk Tenn på hemvägen. Ville köpa ett par presenter till våra sydafrikanska vänner. Hittade något till dem alla. Inget ömtåligt så lätt att packa ner. Ha en riktigt mysig solig dag! Vi hörs! Ciao Catharina

Also went by my favorite store Svensk Tenn. Wanted to buy some presents to our South African friends. And of course I found something to bring. Easy to pack as well!! Have a nice sunny Saturday! See you later! Ciao Catharina