Original or Remix

Hej, nu känns det verkligen som att våren är här. Sol, vårblommor som sticker upp, grus på vägarna och ibland vindstilla så man nästan får sommarfeeling eller riktig nordanvind så man måste ta på sig både handskar och mössa, och tror att vintern fortfarande håller oss i sitt grepp. Gör ju mina dagliga promenader, som jag skrev om igår. 4st. Ibland får jag med svärmor och då går det lite långsammare, men mysigt att ha sällskap. Mitt sällskap annars består av nedladdad material såsom musik och olika podcasts. Tips om olika poddar jag lyssnar på kommer i nästa vecka.

Nu till dagens fråga: Vad tycker ni bäst om originalet av en låt och/eller remixen? Min man avskyr remix av låtar och tycker BARA att originalet går att lyssna på. Jag däremot tycker om både original och remix. Lite olika för olika låtar. Ibland är originalet bättre, ibland remixen och ibland lika bra, men olika.

En av mina favoritartister genom alla tider är David Bowie. Började lyssna på hans musik sent 70-tal när min storebror introducerade hans musik för mig. Svårt att välja vilken av alla hans låtar som är bäst. Men hans låt Heroes är helt fantastisk. Och fick en speciell känsla av den när jag och mina tjejer var på Victoria & Albert Museum 2013 och såg den interaktiva utställning om David Bowie. Helt fantastisk utställning och där fick jag ett “moment” med just Heroes.

Hello, now the spring is here. Sun, spring flowers, gravels on the streets, sometimes no wind and sometimes really windy outside. Today it is windy day so I need both my cap and my gloves. Doing my daily walks, as I talked about yesterday. 4 times a day. Sometimes I get company from my mother-in-law and sometimes music and different podcasts keeps me company. Tips on different podcast will come next week.

Now to todays question: What do you like most, the original or the remix? My husband hates remixes of songs and he is a very strong believer that the original is the best, always. I, on the other hand, like both however sometimes the original is better, sometimes the remix and sometimes they are equally good, just different.

One of my all time favorite artists are David Bowie. Started to listen to his music late 70’ when my big brother introduced his music to me. Difficult to say which of all the songs that are best. But his song Heroes are fantastic. Got a very special feeling when I heard the song at the David Bowie Interactive Exhibition at Victoria & Albert Museum in 2013. There I got a “moment” wandering around the exhibition with headphones.

Sedan fick jag upp denna remix på Heroes på min Discover Weekly. Och blev genast förtjust i den. Lyssna!! Har börjat med att göra en ny spellista på Spotify “Ny energi 2019” och där åkte naturligtvis upp direkt. Fortfarande lite för få låtar på listan men vill ha just låtar som ger ny energi men det kommer att växa, när jag hittar de rätta låtarna.

Ha en fortsatt bra dag! Ciao Catharina

Then I heard this remix of Heroes on my Discover Weekly list. And I was hooked. Listen!! It is really good!! Have started to create a new playlist on Spotify “Ny energi 2019” and of course this song is on the list. Still a bit too short but I will put new songs, with the right beat, on it on regular basis when I find them.

Have a good Tuesday!! Ciao Catharina