Josefin Nilsson- Älska mig för den jag är.

Hej, jag kan inte sluta tänka på Josefins livsöde! Jag såg dokumentären igår på Svt Play och jag har haft den i mig hela dagen idag. Varför? Det finns massa anledningar till det. Josefin Nilsson och hennes grupp Ainbusk Singers var populära när jag var ung, vi är nästan jämngamla och de var en del av mina år när jag gick från att vara en ung tjej till fru och mamma. Viktiga år. Jag var ingen fan av Ainbusk Singers men de fanns där och Josefin lyste som den starka, vackra person hon var. Ett tragiskt livsöde, från den dagen hon träffade sin överman, som hon föll pladask för. Den upplyfta, stora skådespelaren som spelade teater på en av rikets finaste kulturinstitutioner. Hur de två åren de var tillsammans skulle få denna lysande person att slockna helt. Misshandeln, den psykiska och fysiska. Brutal. Hur hennes kropp började få men och hur hennes stelopererade rygg inte läkte som den skulle, och fick genomgång flera operationer. Mycket morfin under lång tid. Depressioner och ångest. Och ovanpå det vänta ett halvår på en höftoperation, mer morfin och smärtstillande som verkar ha varit det som till slut fick droppen av rinna över hos denna sköra själ.

Det kan väl inte sägas att det var hans fel det som slutligen hände, men indirekt, ja absolut. Jag är inte den som tycker att samhället skall ställas till svars för allt som går fel, men här jo här ett rungande ja, varför fick hon inte det skydd, den hjälp och den upprättelse som hon absolut hade en självklar rätt till. I åtalet fick han till slut villkorlig dom och Hovrätten skrev i sin motivering ”Han kan inte besöka uteställen, eftersom han då alltid får kommentarer angående åtalet. Han tvingas därför nu leva ett stillsamt hemmaliv.” Man häpnar, man förskräcks och förfäras!!! Hon verkar aldrig riktigt ha kommit tillbaka efter detta.

När skall detta ta slut? När skall misshandlade kvinnor (barn och män icke att glömma) få det stöd och den rätt som de behöver. Från omgivningen, från samhället och från oss. / Catharina

A Swedish singer and actress was beaten severely by a famous actor, when she was young. She struggled the rest of her life to come back to a normal life after the brutal attacks but injuries and opioider finally took her life two years ago. It was her 50’ birthday a couple of days ago. A documentary was shown on the Swedish television the other day. So tragic. What do we and society do for all beaten woman, man and children?