När kroppen läker... | When the body is healing...

mabontomic.jpg

Hej, hur mår du? Allt bra här med vårsolen som lyser in. Hade en mysig helg med familjen och ena dottern. Nästa helg kommer nästa dotter och hälsa på. Kan väl inte bli bättre?

Nu har det snart gått två veckor sedan jag gjorde min operation för Spinal Stenos och så här ser mitt sår ut eller snarare det stora plåstret som skyddar mitt operationsärr. Det skall tas bor senare i veckan och styngen skall då ha försvunnit av sig själva. Lite harmagad, men får väl använda det mod jag har för att ta bort det. Inser att kroppen reagerar helt annorlunda på saker nu när jag är inne i en stor läkningsprocess som t.ex:

 1. Jag behöver inte använda någon deo, vilket jag vanligtvis MÅSTE alltid

 2. Jag behöver bara tvätta håret varannan vecka

 3. Håret på ben mm växer inte, inte alls…

 4. …dock har jag blivit lite hårigare i ansiktet, hmmm

 5. Jag äter som vanligt och rör mig minimalt, men går INTE upp i vikt, snarare tvärtom

 6. Sover mindre tungt och ibland rör jag mig hela nätter i gränslandet av dvala och lätt sömn

Hello, how are you? The sun is shining and spring is here, for a couple of days anyway!! Have had a really nice weekend with family and one of my daughters. Next weekend it is time to spend time with my other. Great!!

Now it’s almost two weeks since my operation for my Spinal Stenos and here is how my wound looks like, or rather the large plaster that are protecting my wound, yet for another couple of days. Will remove it later this week. Not my strong side to do things like that, but will work up some courage. The stitches should go away but themselves, so at least that is good. Realized last week that my body are reacting different now when it’s concentrating on healing, such as:

 1. I don’t need any deodorant, which I normally really need, every day

 2. It enough to wash my hair every fortnight

 3. The hair on my legs are not growing at all…

 4. …but in my face, hmmm

 5. I’m eating normal portions and moving around very little but don’t gain any weight

 6. sleeping less heavy and are more dozing off, even in the nights…

mabontomic.jpg

En av mina smärtstillande preparat som jag har ätit är Oxycodone. Detta är en av alla opioidpreparat som finns på marknaden och du har säkert hört om den opioidepidemin som pågår i världen just nu, bl.a i USA. Tydligen började läkemedelsbolagen under 90-talet att bearbeta läkare så att de gav mer eller mindre fri tillgång till dessa starkt beroendeframkallande läkemedel. Där innvånare i stora områden i USA är beroende av just opioider och/eller dör av överdos. Och skönt att höra att stora kulturinstitutioner som National Portrait Gallery i London har tackat nej till en stor donation från The Sackler Trust, familjen som äger läkemedelsföretaget Purdue Pharma, som just tillverkar opioider. The Sackler Family tillhör en av världens absolut rikaste familjer och har blivit rika på, ja just det opioider.

Men trots det så hjälper de vid hög smärta, så nog så viktiga, rätt använda. Jag har haft ett nedtrappningsschema så nu är det slut på knaprandet av dem, bara vanliga alvedon, och jag har inget kvar hemma. Skönt! Det kändes verkligen superviktigt att följa instruktionerna för nedtrappning. Hade en migränattack i fredags, första gången i mitt liv. Usch och fy! Det var hemskt! Kanske hade jag mig själv att skylla då jag drack lite vin kvällen innan, absolut inga stora mängder. Men man lär så länge man lever. Så nu går det framåt. Skönt! Har du någon liknande upplevelse? Skriv gärna och berätta! Ibland är det skönt (och bra) att dela med sig. Vi är ju inte ensamma.

Vi hörs av! Kram Catharina

One of the painkillers that I have been taken is Oxycodone. It is one of the infamous opioids and I’m sure you have heard about the tragedy in US about people getting into heavy dependent and/or dying from overdoses based on how the physicians has been given instructions, based on information from the Pharmaceutical companies, to give the patiens more or less free access to these very heavy dependent medicin. Good to hear that a large cultural institution such as the National Portrait Gallery in London are saying no thanks to a large donation coming from The Sackler Trust, the family behind the Pharmaceutical company Purdue Pharma, who are one of the largest producers of opioider in the world. And the Sackler Family is one of the wealthiest families in the world. A wealth are coming from… yes, opioider.

I have been following the schedule for decreasing the medication, which has been working well for me. So no more heavy drugs, only aspiring, or any more tablets at home. Did have a migraine attack on Friday, first time ever. It was horrible, really horrible. But I have myself to blame. Did drink a small amount of alcohol the evening before. Note to self, no more alcohol for a while, which is good anyway. Painkillers or no painkillers. But things are looking up and I’m feeling better and better. Have you had any experience like this? If you like, you can always share it. Always good to feel that you are in the same situation as others.

See you later! Ciao Catharina