Min söndag. | My Sunday.

mabontomic.jpg

Hej, hade en riktigt mysig söndag. Ni vet, en dag som kändes så där lång och härlig, och bara pågick.

Hade klockan på ringning vid halv sju, gäsp! Men lite mysig ändå. Vaknade till lite långsamt och njöt av allt fågelkvittet. Har fönstret öppet i sovrummet och härligt att vakna till i ett lite kyligt sovrum under ett stort varmt duntäcke.  

Hello, had a really cosy Sunday. You know, that kind that feels very relaxed and still you do things and it never seemed to end.

Had the alarm on for 6.30 am. Now I like to wake up early, strange. Really strange. Woke up slowly and enjoyed hearing the birds singing. Have the window open during the night, rather chilly, but wrapped in a down duvet so really comfy.  

mabontomic.jpgo

Sedan blev det en kopp balkan Nescafe, mao mycket mjölk o lite vatten. 

Ingen frukost för jag håller ju på med min 16:8 hehe. Hade bestämt att möta upp min kompis Maria för en prommis i Hagaparken vid tio. Maria är alltid i tid så såg till att vara där på utsatt tid (vilket inte alltid händer dock mer nu än förr). Ville pröva att gå lite längre nu när läkningen efter ryggoperationen går så bra. 

Drank a Balkan coffee i.e. Nescafe with a lot of milk and very little water.

No breakfast since I’m on my 16:8 diet, hehe Have decided to meet up my friend Maria for a walk in the Haga Park at 10 am. Maria is always on time so wanted to be there on time (which is not always the case but more today than before). Wanted to try to go for a longer walk, the first after my operation.

mabontomic.jpg
mabontomic.jpgo

En fantastiskt fin morgon. Det var vi och alla joggare som var uppe så här daxs.  

Vi promenerade den stora rundan runt parken och hann prata om allt. Från högt till lågt, som man kan göra när man är tillsammans med en riktigt bra kompis. Ingen ordning och ingen struktur men ändå hinner man prata om det mesta. 

A beautiful morning. It was the two of us and all jogging people out this time of the day.

We took the long walk around the park and we talked about all and nothing. It’s so nice to have a friend like this to have a conversation with no structure and no order but it still gives you the time to talk and listen.

mabontomic.jpgt

Hagaparken anlades sent 1700-tal och här finns flera vackra byggnader och det är så vackert att promenera runt här. Historisk mark!

Haga Park was build late 18th century and have so many beautiful building and it’s so beautiful to walk around here. Histrorical grounds.

mabontomic.jpgt
mabontomic.jpg

Bakom detta staket bor Kronprinsessan Victoria med sin familj. De var inte ute och promenerade idag, vilket de är då och då.

Behind this fence the Swedish Crown Princess Victoria lives with her family. They were not out walking this morning.

mabontomic.jpg
mabontomic.jpgo

Och det gick bra med promenaden, nästan 5 km. 

And it felt good walking almost 5k. Great!

mabontomic.jpg

Sedan var det dags för en kaffe. Vi orkade inte åka någonstans utan bestämde oss för Haga Forum, där vi parkerat våra bilar. Och vilken supergod stor cappucino. Och vi pratade naturligtvis lite till.

Then it was time for a coffee. We decided to go to Haga Forum and I had the most delicious cappuccino. And we talked of course a little bit more.

mabontomic.jpg

Sedan hem för att vila ryggen. Därefter blev det lite städning och umgänge med svärföräldrarna. Passade också på att planera inför veckan som kommer och att packa lite. Skall fira påsk med min syster och hennes familj. Ser ut att bli finfint väder. Så allergitabletter o så lite packning som möjligt. Siata veckan som jag skall avstå från att lyfta mer än 5 kg. 

Svärmor och jag började sedan titta på The Forsyte Saga. En gammal serie i svartvitt från 1967, om en släkt och enskilda personers livsöden i 1800-talets England. Faktiskt mysigt att titta på. 

En riktigt skön söndag! Som det kan vara ibland. Ha det så bra! Vi hörs snart! Ciao Catharina

But then it was time to go home and rest my back. Then I did some cleaning and spent time with parents-in-law. Also planned for the week to come and started to pack. Will celebrate Easter with my sister and her family. Looks like it’s going to be really nice weather. Will pack my allergy tablets. Still have restrictions about carrying more than 5 kg, or need to be careful. Last week. So need to pack really light.

Mother-in-law and I started to watch The Forsyth Saga. It’s a serie from 1967, black and white, set in 19th century England about a big family for four generations. Actually really good. And yes, I’m surprised.

So a really nice Sunday! Like it can be sometimes. Have a nice Tuesday! See you later. Ciao Catharina