Hemma. | Home.

Hej från ett kallt och regnigt alperna! Det snöar uppe på 1500 meter, och vi bor ju på ca 1000 m så lite lagom kyligt ute. Typ 4-5 grader som mest. Och det märks att maken har varit ensam ett tag för nu är det mycket ex-jugo musik (mao musik från forna Jugoslavien typ 80-tal) Bijelo Dugme, EKV mm samt även övrig 80-tals musik. Musiken ovan är från filmen Arizona Dream, från 1991 med Johny Depp och Faye Dunaway.

Hello from a rainy and cold Austria! It’s snowing a lot here, at 1.500 meter but here by us on ca 1.000 meter it’s only raining. And cold 4-5 degrees. And I can tell that my husband has been alone for a while now since he is only listening to his music which is ex-Yugo rock (i.e. music from ex Yugoslavia in the 80’s) such as Bijelo Dugme, EKV etc etc. Well, all 80’s music is his thing. The song above is from Arizona Dream, from 1991 with Johny Depp and Faye Dunaway.

mabontomic.jpg

Har gjort mitt ingefärsvatten. Så gott!

Have made my ginger water. Mums!

mabontomic.jpg

Och skall imorgon göra min hemmagjorda granola. Väntar med att baka bröd och plocka fram mina kefirgryn ur frysen tills vi är tillbaka från Kroatien.

Tomorrow I will make my homemade granola. Will wait with making my own bread as well as take out my kefir mushrooms from the freezer until we are back from Croatia.

mabontomic.jpg

Spenderade helgen liggande. Skönt för ryggen efter full fart de senaste veckorna. Så skönt att koppla av från sociala medier och låg och läste mest hela helgen. Brukar ju läsa mycket deckare men har läst mycket annat det senaste, kolla här. Men denna gången blev det en deckare av Stefan Ahnhem Motiv X. Har läst två av fyra av hans böcker.

Spend the weekend lying down. Felt good for my back since the last week was rather stressful. And also relaxed from social media and read a crime novel. Have read a lot lately, but few crime novels. Now I read a Swedish one; Stefan Ahnhem Motiv X. His previous books has been translated into a number of different languages.

mabontomic.jpg

Dagarna denna veckan spenderas med mina papper. Bokföring första kvartalet för stugorna. Allt skall sammanställas och skickas till redovisningsbyrån. I Tyskland och Österrike MÅSTE man ha en redovisningsbyrå, oavsett hur liten eller stor man är. Min svenska deklaration samt betala räkningar. Samt kolla hur mina pensioner går. Har valt att lägga över mina PPM-fonder till AP7 Såfa.

This week I’m spending my time with papers. Book keeping for the Chalets. Put everything together and send to our accounting bureau. In Germany and Austria you need to have one, no matter how small business you have. Then the Swedish Tax Return, which is due 2nd of May. Paying bills. And doing my monthly check up with all my different pensions.

mabontomic.jpg

Idag börjar jag också med dagliga promenader. Men får som sagt klä på mig massor då det är riktigt ruggigt ute. Men sedan min tid när jag sprang mycket så är det skönt att springa i ruggigt väder och det är ju bara att klä sig ordentligt och sedan ta en keps på huvudet så är man redo för alla väder. Går ensam och har nedladdade avsnitt av olika poddar i lurarna. Maken åker till vårt gym, men just nu gör jag bara enkla coreövningar och dem kan jag göra på min yoga-matta hemma. Så sparar jag lite pengar. Men snart hoppas jag att vi åker dit tillsammans. Vi får tid ihop på gymmet när vi är i Kroatien näst vecka då hotellet som vi skall bo på har ett bra gym.

Today I’m starting with my daily walks. But need to dress warm since it’s not too nice weather outside. But since my days when I was running a lot, it’s nice to out in the rain. Just have to dress right and put a cap on, and then you are ready. I’m walking alone and are listening to podcasts. Husband is in the gym, but at the moment not worth going there for me since I can only do some simple core exercises. Which I can do at home on my yoga mat. But hope to be able to join my husband soon. And next week in Croatia we will have a gym at the hotel, good.

Denna låten får avsluta dagens inlägg; Bella Ciao. Den hörde ni väl förra sommaren? Det var en stor hit. Här är originalet! Bättre än remixen, eller vad säger du? Här skrev jag ett inlägg om original eller remix. Hos oss har vi inget Valborgsfirande men ni får ha en skön valborg. Ciao Catharina

This song will end this posting, Bella Ciao. I think you might have heard the remix last summer? It was a big hit. And here is the original. Better than the remix I have to say, or what do you think? I wrote about original and remixes in a posting earlier this month. In Sweden it is Valborg today, celebrating the arrival of spring, but that is nothing we celebrate here in Austria. So today is a normal day, even though it is the last day of April. Ciao Catharina