Weekly Good News and Bad News.

mabontomic.jpg

Hej, tänkte börja på en nytt veckoinlägg som heter veckans goda och veckans dåliga nyheter, eller mer kanske betraktelser. Detta är ett väldigt engelsk/amerikanskt sätt att berätta om något och som i så många situationer så kan ju en nyhet, en sak som hänt eller något som man vill berätta innehålla både goda och dåliga nyheter. Fast egentligen behöver det man skall berätta inte vara superdåligt eller superbra heller för den delen utan mer ett sätt att se på det som hänt, fast ur två olika synvinklar. Det får bli betraktelser under veckan som har gått och det får bli ett onsdagsinlägg. Man har till och med forskat på om man skall berätta de goda nyheterna eller de dåliga nyheterna först. Kika på resultatet här! Så nu kör vi!

Hello, was thinking about a new weekly posting here: Weekly Good News and Bad News. In Sweden we don’t really have this way of telling a story, an event or bringing news to a friend but I sort of like it. They even have done research on which is the best thing to do, to tell someone about the good news or bad news first. Read more here! So here we go!

mabontomic.jpg
  • Good News - har kommit igång med cyklingen igen | Started with our MTB tours again

  • Bad News - fortfarande rädd för branta backar efter förra årets vurpa så går nerför och ibland uppför. Hoppas att det skall gå över men tills dess blir det distanser med lite mindre lutning på | Still afraid to go steep downhill due to my accident last season and sometimes up the hill as well. Hope it will pass and in between time we are taking rides with less ups and downs


  • Good News - nu slås årets första hö och älskar doften | the first hay of the season is being harvest and I love the scent

  • Bad News - …fast före bönderna har gödslat åkrarna med kogödsel… | …before the dung is spread…

mabontomic.jpg
  • Good News - har äntligen hittat tillbaka till mina hemmavanor som att baka bröd, ta hand om min kefir, träna och fixa med våra blommor bl.a. | have finally got back into my routines and I love it. Baking bread, taking care of my kefir, going to fitness and are taking care of the garden, among other things.

  • Bad News - vi/jag åker bort i två veckor så nu får jag pausa igen (fast inte så dåligt egentligen) | we/I’m going away for two weeks so need to take a break again (but not to bad, really)

mabontomic.jpg
  • Good News - här har vi värmebölja och det är upp till 35 grader och det skall det vara hela veckan | a heatwave is here and we will have 35 degrees for the whole week

  • Bad News - känns som Sahara när man går ut, och det är ju faktiskt vad det är, het luft från Sahara som drar över Europa | feels like walking into the Sahara desert walking outdoor, and it is actually a heatwave from Sahara desert going over Europe

  • Good News - träffar mina tjejer på söndag i Kroatien och vi får en hel vecka tillsammans | will see my girls in Croatia on Sunday for a whole week

  • Bad News - jag måste packa. Efter alla år av resor är det just packningen som jag avskyr | will need to back which I hate, despite all travels I have done over the years

Så vad tycker du? Något att ha som ett stående inslag? Kommer nog att utvecklas med tiden men tror att det blir lite kul med betraktelser om vad som hänt eller vad jag tänker på just nu. Ha en bra onsdag! Ciao Catharina

So what do you think? Something that could be funny to read? I will probably develop it more over time but I think it can be fun with these short contemplations on what is going on or what is on my mind right now. Have a nice Wednesday! Ciao Catharina