Weekly Good News and Bad News w33.

mabontomic.jpg

Hej, daxs igen för denna veckas Good News and Bad News.

Hello, time for this weeks Good news and Bad news.

Good News - Till helgen blir det varmt igen. Skönt! Så några dagar till att njuta av sommarvärme och morgonkaffe i vår trädgård. | Looking forward to some warm weather during the weekend so I can enjoy the summer and my morning coffee in the garden at least a couple of times, still.

Bad News - Känslan av höst börjar göra sig påmind. Idag har vi 4 grader uppe i bergen. | The autumn is slowly approaching. Today we had 4 degrees up in the mountain.

mabontomic.jpg

Good News - Vi skall göra en utflykt till Großglockner på fredag. Österrikes högsta berg på 3.798. Skall bli spännande! Här testar man bromsarna på nya bilmodeller på den berömda vägen upp. Kul att vi skall åka hit för detta har varit på min Bucket List ett tag! | We are going to Großglockner on Friday. The hightest mountain in Austria on 3.798 meter. Here the car producers are testing the breaks on new models on the famous way up. Really happy and looking forward to this since it has been on my Bucket List for a while!

Bad News - Vädret ser inte så bra ut men vi får ta på oss lite varmare kläder och ta med lite regnkläder. Och hoppas på att vi får fin utsikt, trots lite regn. | The weather looks not too great but we will put warmer clothes on, and pack our rain clothes. Hopefully we will be able to some of the astonishing view.

mammamu.jpg

Good News - Har ju haft som mål att städa igenom hela huset efter att jag var hemma i Stockholm under våren. Så städar nu sista rummet, mina döttrars rum, i huset. Maken är bra på att fixa mycket men han har ingen riktigt ordning. Han gör som kråkan i Mamma Mu, lägger allt överst, hehe. Och med mycket gäster och stuguthyrning så gäller det att hålla allt på plats, hela tiden. Städar allt, i varje litet hörn, och fixar sådant som inte blivit gjort på länge. Blir så fint! | Cleaning the last room in the house that has been used as a storage room, while I was in Stockholm during the spring. So the last room, my daughters, will finally be clean and ready for guests. Husband is good at fixing things at home but to organize and be tidy, is not his strongest side. He puts everything on top of everything else, hehe. And with a lot of guests and things for the Chalets its important to keep everything tidy, the whole time. I’m cleaning everything, every little corner, and mending/fixing things that haven’t been done in a long time.

Bad News - Men oj, upptäcker att här har jag/vi visst lagt allt som vi inte vetat 1) vart skall vi lägga det och/eller 2) blivit över från rensningen i de andra rummen och/eller 3) skall det sparas eller inte. Så det tar tid men det kommer att bli fint, till slut. | But oh dear this rooms has been used as a storage room during the spring and here we have 1) left things and/or 2) left things that have been “left-overs” from the cleaning of the other rooms and/or 2) not sure to keep it or through it away. So it takes some time, but I’m slowly getting there.

mabontomic.jpg

Good News - Planerar lite resor för hösten. Kul! | Planing trips for the autumn. Me like!!

Bad News - Hösten känns kort, men det är kanske bara jag som känner så? | Autumn feels short, but maybe I’m the only one that thinks that?

mabontomic.jpg

Vi ses! Ciao Catharina

See you later. Ciao Catharina