Lämnar min små liv hemma. | Leaving my dear ones at home.

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Godmorgon, kreativ dag idag. Först lite mer keramik och sedan direkt ut till Stockholm Furniture & Light Fair. Därefter en lugn hemmakväll med planering av packning av lägenheten mm samt skall titta vidare på några av de serier som jag inte kan se på Netflix nere i Österrike; Sherlock Holmes säsong 4, Homeland säsong 5, The Fall säsong 2 och The Affair säsong 2. Ojoj, blir körigt!! Får se till att maxa så mång nedladdadningsmöjliga avsnitt jag kan när jag sedan åker hem igen. 

Dock, innan jag åkte från Flachau igår behövde jag ju ta hand om mina små älsklingar. Kolla bilderna ovan, så mycket har kefirsvamparna vuxit på en dryg månad. De behöver ju tas om hand då svamparna dör av två saker; svält (mao ingen mjölk) eller värme. 

Good Morning, creative day today. First some another pottery class and then heading out to Stockholm Furniture & Light Exhibition. Then it will be a quiet evening at home, planning my packing of the apartment etc etc and will also watch some of the shows that I can't see at Netflix in Austria; Sherlock Holmes season 4, Homeland season 5, The Fall season 2 and maybe The Affair season 2. Busy Busy... 

But, before I left Flachau yesterday I needed to take care of my small sweeties. Check the photos above, and see how much the mushrooms have grown in a month. And they need to be taken care of, since they basically can die from two things; starvation (i.e. without milk) and heat. 

mabontomic.jpg

Så för att hålla svamparna mätta i två veckor får de dubbel upp med mjölk, samt får stå kallt. Man tar då ca 1 1/2 msk svamp per 5 dl mjölk (dubbla mjölken mot normalt), för respektive burk. Och med stränga order till maken att han INTE får dricka upp dessa.

So in order to feed the mushrooms for two weeks they will get the double amount of milk and be placed cold. So you take ca 1 1/2 tbs with 2 cups of milk (double amount), in each. And with strict order to my husband not to drink these. 

mabontomic.jpg

Färdiga för kylen och för att vila tills jag kommer tillbaka. 

Ready for the fridge and for resting until I'm back! 

mabontomic.jpg

Min backup på kefir samt min surdeg, lilla plastburken, som båda åkte in i frysen. 

My backup on the kefir as well as my sourdough, in the small plastic container, both are now in the freezer. 

Bojan and me at Paklinski Island, Croatia 2016

Bojan and me at Paklinski Island, Croatia 2016

Kommer ju också att sakna denna älsklingen! Han är fortfarande inte bra. Vi vet nu vad det är men hittar ingen bra översättning från tyska, återkommer med det. Men det är INTE bra. Trist! 

Will of course miss this one! He is still not good, and we finally have received information on what it is. I just need to translate it from German, will be back. However, not good!! 

Gabriella at Ogunquite beach, Maine 2016 

Gabriella at Ogunquite beach, Maine 2016 

Men får umgås med denna lilla sötnos istället. På återhörande, Catharina

But will spend time with this sweetie instead, not too bad at all! See you later! Ciao, Catharina