En dag i regnet. | A day in the rain.

upload.jpg

Ja, sanningen är väl den att det inte alltid är sol här i alperna! Idag har det ösregnat hela dagen!

Well, the truth is that it is not always sunny in the alps! Today it has been poring down! 

upload.jpg

Men då det var Keith sista dag så bestämde vi ändå att vi skulle ut och åka. Och snögränsen låg på ca 1200 m så lite nysnö tänkte vi kunde vara kul! Och nysnö fick vi, ca 30 cm, men den var så våt och svåråkt så att Keith åkte inte alls och jag körde tre åk och var sedan helt slut och dygnsur. Jag var först ut i backarna idag, alltså jag menare, JAG VAR FÖRST!!!

Mina Atomicskidor är ju perfekta för detta men då det både var dimma och det ljus som kallas "diffuses Licht" (mao man ser inte marken då ljuset är diffust) samt att snön var dyngsur så det kändes som att åka i välling. Så det enda jag fick tänka var; fart (mao relativt hög fart annars fastnar man), skidorna parallellt, luta framåt mot pjäxkanten så mycket det bara går och liksom hoppa i svängarna... gick väl helt ok...

But since it was the last day for Keith today we decided to go skiing anyway. And the snow line was at ca 1200 meter so we though it can be good new snow further up. And yes, there was approx 30 cm new snow, but it was far too warm so it was really really difficult to ski in. Keith decided to not go skiing, while I did three runs and was after that finished and completely soaked. And I was the first one in the slopes, and I mean, I WAS THE FIRST ONE... 

My new Atomic skis is perfect for this but with the fog, the "Diffuses Licht" where you can't see the ground and with the wet snow it felt like skiing in gruel. All I had to think about was; speed (i.e. fast), skis parallell, lean forwards as much as you can and really jump in the turns...well it went ok... 

upload.jpg

Vi avslutade "dagens" skidåkning på ett av våra favorit restauranger här, tillika after-ski ställena; Dampfkessel med en lumumba... (mao en varm chocklad med vispgrädde och strårom)...

We finished the "day" at one of our favorite restaurants, also a good apre ski place; Dampfkessel with a lumumba... (i.e. hot chocolate with whipped cream and Stroh rom)...

upload.jpg

...och en Kaiserschmarrn... typ frasig ugnspannkaka i bitar, och denna är såååå goood,  hmmm för både smak och antal kalorier...

...and a Kaiserschmarrn... a thick crispy pancake in pieces, soooo goooood!!! but enough with calories...

upload.jpg

Men imorgon skall det bli sol igen och minusgrader så då blir det en bra start på helgen med mer skidåkning. Vi hörs och ha en bra fredag!! Catharina

But tomorrow it will be sunny again and minus degrees so a good start to the week-end with good skiing. See you and have a good Friday!! Ciao Catharina