Happy Monday.

Flachau in January 2017

Flachau in January 2017

Hej, vårdagjämning idag och här i alperna har det varit sol och 16 grader idag. Så nu smälter snön snabbt. Vi får dock hoppas att det går långsamt så att vi kan åka skidor fram till påsk! 

Ett tag i höstas gick det lite inflation i uttrycket Happy Friday bland Sveriges bloggare! Jag blev bekant med uttrycket via mina fd kollegor på Higher Education för drygt tre år sedan, och då var det inte bara Happy Friday utan det kunde också lika gärna vara en Happy Tuesday. Jag tyckte att det var ett uppfriskande uttryck till hela teamet när någon / några hade gjort något bra, så jag uppskattade uttrycket och blev glad av det.

I min omställningsprocess som jag gick under förra hösten blev jag vid ett tillfälle tillfrågad av min coach vad jag ville ha ut av mitt "nya" liv. Jag funderade, funderade och funderade och kom till slut på att jag ville ha HAPPY MONDAY!!! Vilket för mig betyder att jag vaknar upp på måndag och tycker att veckan som ligger framför mig är rolig & spännande. Men den behöver inte bara innehålla roliga saker, för det gör ju livet inte alltid, utan mer känslan av att jag driver min egen vecka med mina aktiviteter och att jag är glad att en ny vecka ligger där framför mig med massa saker att göra, eller inte! Och att jag vill vara glad och tacksamt för vilket som. För mig innebär uttrycket också att det inte finns någon söndagsångest, som äter upp halva söndagen. 

Det var också lite kul att med våra vänner som var här i helgen kunde inte männen i församligen förstå vad jag menade medans Petra, min tjejkompis, naturligtvis förstod direkt vad jag menade. Männen tyckte "men varför låsa sig vid att måndag skall vara bra", varför inte tisdag eller torsdag. Vi försökte att förklara men tror inte vi riktigt lyckades. Det är ju mer en känsla än just bara ett uttryck! Förstår ni vad jag menar? Catharina

Hello, today it is equinox and here in the alps it is sunny and 16 degrees. Now the snow is starting to melt but hopefully slowly so we can go skiing until the end of the season!

During autumn the expression Happy Friday got a hype among blogs in Sweden. I first heard the expression on a more regular basis among my ex-colleagues from Higher Education three years ago, and then not only Happy Friday but it could also be Happy Tuesday, or any other day. I then liked it a lot because it was a positive affirmation within the team that someone or a couple of the colleagues, or the whole team, had done a great job, so I really like it!

In my process of change last autumn I got a question from my coach what I want to get out of my "new" life. I did some serious thinking and finally ended up with that I wanted to have HAPPY MONDAYS!! For me this equals that I wake up on a Monday and have a week full of possibilities. Not only with fun stuff, because that is not realistic, but more about that I have all these possibilities and I can choose what I want to do, or not to do. And that I'm happy either or. For me the expression also is connected to not have any anxiety on Sundays, that basically eats up half of the day. 

It was also interesting with our friends that visited us this week-end that the men did understand the expression at all, but of course Petra, my girl friend, did. They thought why restrict yourself to Mondays? I don't think we managed to explain the expression, or rather the feeling with this expression. Do you understand what I mean? Ciao Catharina