Städerska. | Cleaning Lady.

Cleaning Chalet am Jet, Flachau 2017

Cleaning Chalet am Jet, Flachau 2017

Godmorgon, vädret växlar tokigt mycket just nu. Snö i flera dagar, nu ett par dagar med närmare 20 grader och sedan mer snö att vänta senare i veckan, och då väntas det typ en halv meter snö...

Vi har ju två stugor, strax nedanför vårt egna hus, som vi hyr ut; Chalet am Jet. Under högsäsong (på vintern) har vi städare, tufft att städa två stugor på 85 kvm vardera med totalt 16 sängar (med sängkläder), och att få till allt mellan 10-15 när det är ut-&in-checkning. Men under vår första icke snösäsong (mao vår, sommar & höst) tänkte vi städa själva. Idag var det "premiär" och fint väder dessutom så enkelt & praktiskt att skaka mattorna utomhus mm 

Good Morning, the weather is crazy. So much snow until last Sunday and now all is gone (in the village) and close to 20 degrees for a couple of days, then more snow later in the week, expecting half a meter new snow...

We have two cottages / Chalets that we have right below our own house that we are renting out; Chalet am JetIn high season (i.e. in the winter) we have cleaners, too heavy to clean both Chalets; each one on 85 sqm and 8 beds (with bed linen), and to get it nice and proper between 10-15 when it is checking out & checking in. But during our first no-snowy season (i.e. spring, summer & autumn) we have planned to clean them ourselves. And today was "premier" and nice weather as well so easy to shake the carpets outdoor etc . 

Chalet am Jet, Flachau 2017

Chalet am Jet, Flachau 2017

Skojade tidigare om att lyckades jag inte som chef i det globala företaget som jag då jobbade i kunde jag ju alltid bli städerska i alperna, haha Nu är det verklighet, och det med en härlig känsla att jobba för sitt egna företag och sina egna stugor. Att göra det fint för nya gäster är faktiskt en njutning (istället för att se det som att man städar efte de förra gästerna). Blommor saknas just nu men vi flyttar dem upp och ner mellan stugorna och huset när vi drar ner på värmen när det står tomma. 

Was joking before that if I didn't have a success as a manger in the global company I worked in before, I could always be a cleaning lady in the Alps, haha And now it is true, but actually a really good feeling to do this for our own business and our own property. To make it nice for new guests is actually mindfulness (instead of looking at it as we are cleaning after the former guests). Flowers are missing since we moving them up between our house and the Chalets due to less heating between the guests. 

Chalet am Jet, Flachau 2017

Chalet am Jet, Flachau 2017

Jobbar fortfarande på att få lite rätt österrikisk knicks på kuddarna, går väl så där eller hur? 

Still have to practice some more to get the right Austrian toch on the pillows, and need more practice, right? 

Chalet am Jet, Flachau 2017

Chalet am Jet, Flachau 2017

Har alltid lyxat till det med fina tvålar till gästerna. Har haft Molton Brown i många år men just nu har vi svenska märket Björk & Berries, naturligtvis både tvål och handkräm.

Idag blir det först träning sedan blir det privat ekonomi och deklarationsdaxs, så espressomaskinen är laddad. Vi hörs! Catharina

A bit of luxury for the guests with nice soap in the bathrooms. Have had Molton Brown for many years but this season we change to the Swedish bran Björk & Berries, and both hand soap and lotion.

Today the schedule is fitness studio and the private finances and work with my Swedish tax return for 2016, so the espresso machine is ready!! See you later. Ciao Catharina