5 saker du måste göra när du är i Sarajevo. | Top 5 things to do in Sarajevo.

Sarajevo, 2017

Sarajevo, 2017

Hej, oj nu blev det är längre uppehåll än vad jag tänkt. Frånvaro av internet, lång resa hem, fix hemma samt poolparty igår gjorde att bloggen fick vänta.

Hello, o dear a longer break than I had planned for. No internet, long trip home, things to catch-up at home and pool party yesterday are the reasons for no updates.  

Sarajevo, 2017

Sarajevo, 2017

Vi tog en dagstur till Sarajevo i förra veckan. Inte långt egentligen, drygt 10 mil, men med vägarna i Bosnien känns det som typ 20 mil. Jag tycker om att åka till Sarajevo, en multikulti stad där öst möter väst. Här kommer nu mina top 5 tips om vad att göra när du är i Sarajevo. 

We took a day trip to Sarajevo last week. Not that far, approx 100 km, but with the bad roads in Bosnia it feels more like 200 km. I like going here, a multiculti city where east meets west. Here is my top 5 tips on what to do when in Sarajevo. 

Sarajevo, 2017

Sarajevo, 2017

1. Gå runt i gamla stan. Mer hantverk och kaféer än kopior på märkesväskor vilket är vanligt på denna typ av marknader (har varit i Istanbul, Marrakesh och Egypten), så här känns det mer äkta och genuint. 

1. Walking around in the Old City. More handicraft and cafes then cheap copies of designer bags than normally at this kind of markets (have been in Istanbul, Marrakesh and Egypt), so this feels more real and genuine. 

Sarajevo, 2017

Sarajevo, 2017

2. Dricka bosniskt kaffe eller turkiskt... olika namn men samma. 

2. Drink Bosnian coffee or Turkish... same same but different. 

Sarajevo, 2017

Sarajevo, 2017

3. Äta cevapcici och dricka joghurt till på  Bosna Cevabdzinica. Menyn är inte så stor, typ cevapcici och burek... Här är alltid mycket folk och ibland svårt att få bord men värt att vänta på... 

3. To eat cevapcici and drink joghurt at Bosna Cevabdzinica. The menue is not big, cevapcici and burek... Here it is always a lot of people and sometimes queue to get a table. But it is worth waiting for... 

Sarajevo, 2017

Sarajevo, 2017

4. Är du fortfarande hungrig så köp gärna lite pita eller burek, typ bröd eller kanske mer paj, med olika fyllning såsom köttfärs, ost eller potatis. Och beroende på fyllning så har de olika namn.  Vår favorit är Buregdzinica Sarajevo. Mums! 

4. And if you are still hungry buy some pita or burek, like a bread or a pie, with different fillings such as mince meat, cheese or potatoes. And depending on the filling they have a different name. Our favourite is Buregdzinica Sarajevo. Yammy! 

Sarajevo, 2017

Sarajevo, 2017

5. Äta middag på en fantatiskt restuarang uppe i bergen; Restoran Kibe. Vi åt inte här denna gången men har varit här två gånger innan. Fantastisk utsikt och riktigt god mat! Som ni ser är det matfokus på mina top 5 tips, men det är en stor del av livet här; äta, dricka och prata! 

5. Then to eat dinner at a really nice restaurant in the mountains above Sarajevo; Restoran KibeWe didn't eat here this time but have been it here twice before. Fabulous view and nice food! As you can see I have more tips for eating, but this is a big part of life here; eat, drink and talk! 

Sarajevo, 2017

Sarajevo, 2017

Sarajevo är en relativt liten stad och det är mysigt att bara vandra omkring här, både i gamla och nya staden, runt lilla floden, titta på alla människor och se alla kullarna som omger staden. Sarajevo ligger som i en håla, och blir supervarmt på sommaren. De har en filmfestival som alltid får stor uppmärksamhet. Hoppas att kunna ta med Mimmi och Gaby hit en helg snart. En stad som är väl värt ett besök, annorlunda och spännande! 

Och förra året? Möte i Amsterdam för överlämning till nya managern och hans team för den kliniska verksamheten, Flachau några dagar och sedan tillbaka till Stockholm på söndagen. På återhörande! Catharina

Sarajevo is a rather small town but it is really nice to walk around here, both in the old as well as in the new town, around the river, look at all people, look at all the hills that surrounding the town. Here they also have a rather famous Film Festival.  I hope to be able to take Mimmi and Gaby here for a long week-end soon. A city well worth to visit! Both different and exciting. 

And last year? I went to a meeting in Amsterdam for the last hand over to the new manager and his team for the clinical business, then back to Flachau for a couple of days and then back to Stockholm on Sunday midday. See you tomorrow! Ciao Catharina