Min jeansjacka. | My denim jacket.

mabontomic.jpg

Godkväll, packad och klar för resan imorgon bitti. Och tar med mig min jeansjacka som jag hittade i en mina boxar på Shurgards för ett par veckor sedan. Ibland är det bra att spara saker, och att inte kasta dem. Har börjat använda flera saker på sistone som jag sparat i flera år och som jag är glad att jag inte kastat. Lite som att ha egen second hand affär hemma, hehe

Good Evening, all packed and ready for the trip tomorrow. And will take my jeans jacket with me, that I found in one of the boxes at Shurgards a couple of weeks ago. Sometimes it is good to save things, and not to throw them away. Have started to use rather few things lately that I have saved for a couple of years. A little bit like having my own second hand shop at home, hehe

Pic from Pinterest

Pic from Pinterest

Det tog mig år att börja använda jeansjacka. Uppvuxen som jag är i Uddevalla 70-talet då var Uddevalla fullt av raggare i raggarbilar med sina jeansjackor, med eller utan teddy, träskor och kanske till och med jeansväst på sommaren, Folkets Park och kvartingar (ja brännvin i 35 cl flaskor). Inte direkt en miljö som jag kände mig hemma i som snäll och väluppfostrad hemmaflicka (inget skämt). Ja, ni förstår!! Har kommit över mitt "trauma", så har nu jeansjacka på mig med jämna mellanrum. Den poppar ju upp som var 7-8 år som poppis, så fiffigt att spara. Catharina

It took me ages to start use a jeans jacket. Grown up in Uddevalla, Sweden in the 70's and then Uddevalla was full of greasers (correct word?) in American cars and jeans jackets, clogs, Folkets Park (an outdoor dance place) and Scandinavian vodka. And I didn't feel this was my cup of tea, being a nice girl (no pun). Well, you understand the setting? Anyway, have overcome the "trauma" and have had a couple of different jeans jackets, over the years. It becomes in fashion every 7 year or so, so obviously good to save. Ciao Catharina