On the go again...

Sarajevo, B-i-H, 2016

Sarajevo, B-i-H, 2016

Godmorgon, nu är vi på väg till Bojans mamma i Zavidovici i Bosnien Herzegovina. Det tar sin tid att åka dit, det är närmare 70 mil och vi åker genom Österrike, Slovenien, Kroatien och en bit in i Bosnien, där vägarna är relativt dåliga. Vi räknar också med att sitta fast i passkontroller mellan Slovenien och Kroatien, då Kroatien inte är med i Schengen och sedan den värsta mellan Kroatien och Bosnien, då Bosniens inte är med i EU. Men vi har laddat med frisk källvatten, lite smoothies och bra musik. En kisspaus kombinerad med att fylla på kaffemuggen brukar vara bra att göra i Slovenien. Vi åker genom ett försomrigt central- & sydeuropa och framme på plats kommer det att bli riktigt fint väder; soligt och nästa 30 grader.

Good Morning, now we are on our way to Bojan's mother in Zavidovici in Bosnia i Herzegovina. It takes time to go there, approx 700 km and we are travelling through Austria, Slovenia, Croatia and Bosnia. Good roads everywhere except in Bosnia. We will also pass two boarder controls, Slovenien and Croatia since Croatia is not part of Schengen, and Croatia and Bosnia, the worst, since Bosnia is not a member of EU. But we have plenty of fresh water, good smoothies and good music. And we normally take a break to go to the loo and fill up coffee in Slovenien. We will travel through a summer looking central and south Europe and the weather seems to be very nice when we have reach our destination; sunny and 30 degrees. 

mabontomic.JPG

Och att åka ner i Europa betyder att det är mycket vägtullar. Och systemen är olika i olika länder. Österrike och Slovenien har vinjett (antal dagar) och sedan betalar man extra för de stora tunnlarna. Kroatien har för vilka vägsträckor man kör. Och då är det bra att spara på mynt och sedlar. 

And to travel by car in Europe means that you have to pay tolls. And the system is different for each country. Austria and Slovenia has vignettes (for a number of days) and then pay extra for the large tunnels. Croatia have tolls depending on how far you drive on the high way. And then it is good to have coins in different currencies. 

Sarajevo, B-i-H, 2016

Sarajevo, B-i-H, 2016

Vet ej riktigt våra planer än, men mest kommer vi att vara med Bojans mamma och hjälpa henne med ditten och datten. Vi kanske tar en sväng till Sarajevo. Alltid mysigt att åka dit. Vi åker hem på söndag igen. Gör några inlägg på plats men de kommer då inte att ha några å, ä och ö så lite hjärngympa för er i helgen. Vi hörs! Catharina

Not sure on the plans for the stay yet, but we will spend most of the time with Bojan's mother and help her with miscellaneous things. We might take a trip to Sarajevo. Always a treat. We will go back home on Sunday. Will make a couple of postings while I'm away with some updates. More fun for the Swedish readers since I don't have any Swedish keyboard to the computer there so the Swedish characters å, ä and ö will look like a, a, and o but good for the brain with some exercise. See you! Ciao Catharina