Kälkåkning. | Toboggen.

mabontomic.jpg

Hej, äntligen fick Gaby chansen att åka kälke, eller rodel, som vi säger här i Österrike. En riktigt riktigt kul kvällsaktivitet här på vintern. Man går eller åker upp i till en Alm, mao en restaurang, och äter och dricker lite och sedan sätter man sig på kälken och åker ner... 

Hello, finally Gaby got the chance to go toboggen, or rodel as we say here in Austria. A really really funny activity to do here in the winter. You walk up to an Alm, i.e an restaurant, and eat and drink and then you go toboggen down... 

mabontomic.jpg

På de flesta ställen har man plogat en särskild väg så det är bara att köra på. Vissa är helt upplysta och vissa är delvis, då är det bra med pannlampa. Man styr framförallt med fötterna, och fort går det... 

At most places they have done a separate road to go down on. Some are with lights and some party with lights, but then it is only to use an head lamp. And you steer with your feet, and it goes really fast...

mabontomic.jpg

Och extra kul att vara ett gäng som åker ner tillsammans. Och vi har en stäcka precis här vid oss, perfekt. Vi går upp för backen (eller tar taxi) till Zu Brennhütte'n och sedan tar turen ner ca 15 minuter och man skrattar och tjuter (i alla fall jag) ... 

And of course, the more the merrier... And we have one track here by us, perfect!!! We walk up the hill, or take a taxi, to  Zu Brennhütte'n and then it takes about 15 minutes down and you laugh and scream (at least I do....)

mabontomic.jpg

Och här är ett mindre bra kort på mig och Gaby innan turen börjar igår kväll. Absolut en sak att göra när ni är i alperna!!! Vi ses! Ciao Catharina

And here is a photo, not that great, on me and Gaby before we went down last night. Absolutely a MUST to do when you are in the alps!!! See you! Ciao Catharina