Staying at a Private Game Lodge.

IMG_6059.jpg

Hej, som jag skrev i ett inlägg tidigare i veckan så bor vi på en privat Game Lodge. SuperSuperLyxigt!! Detta innebär att vi själva står för mat och dryck, och att vi generellt är 10-15 personer samlas till de olika måltiderna. Måltiderna är i huvudsak brunch (mao en riktigt frukost efter safarin) och middag. Däremellan snacks och drinkar på sen eftermiddag som vi antingen intar på lodgen eller så åker vi till något fint ställe och njuter av vacker natur.

Hello, as I wrote in one of my posting last week we are staying at private Game Lodge. Super Super Nice!! However this means that we are catering for the food ourselves. We are normally 10-15 people that are gathering for the meals, and they are mainly two - brunch (after Game Drive) and dinner. Snacks and drinks later afternoon is also a nice gathering place, both at the lodge but also on different beautiful spots around the Game Reserve.

mabontomic.jpg

På Lodgen arbetar 4-5 personer och de hjälper till att duka och fixa iordning inför måltider och utflykter. Här dukas det upp för Annes 60-års middag.

At the lodge there is staff that take care of the place and helps us setting table and preparing things for the different occasions. Above there is a birthday celebration for Annes 60th birthday.

mabontomic.jpg

För att allt skall fungera så smidigt som möjligt så får man i god tid en lista över vilka som kommer och när man är ansvarig för maten. Systemet är så att man ansvarar för snacks och en middag och frukost påföljande dag. Så planering krävs för vad som skall inhandlas, mat såväl som dryck. För i en Game Lodge bland alla vilda djur finns ju inte direkt en Seven Eleven om man har glömt något. Allt inhandlas innan! Drycker köper man till sig själv för hela vistelsen… massa vin blir det…hehe och gin och aperol och…

Det är kul med detta system för man får massa god mat från hela världen såsom moussaka från Grekland, curry och även braai (mao BBQ) från Sydafrika, sarma (kåldolmar) & fyllt paprika från Kroatien, Beef Salad från Kalifornien mm mm

In order to things to work smoothly with that many people around a list of all people that are coming and who is responsible for the food a specific day is sent well in advance. You are responsible for snacks, one dinner and breakfast / brunch the following morning. So some planning is required since you can’t go to Seven Eleven if you forgot something. Because, remember we are out in the bush. We are buying the beverage for ourselves for the whole stay so many bottles of water, oh I mean wine… gin and aperol and…

This is a really nice system and you are getting really nice good every day and from all over the world such as moussaka from Greece, curry and braai (i.e. BBQ) from South Africa, sarma and filled bell peppers from Croatia, Beef Salad from California etc etc

FullSizeRender.jpg

Min och makens meny för vår kväll blev: | Our menu for the evening was:

Aperitif - Martini Bianco med massa is och en skiva citron | Martini Bianco with a lot of ice and a slice of lemon

Förrätt | Starter - Bruschetta

Huvudrätt | Main course - Världens godaste laxrätt (som jag skrev om här). Perfekt att göra för många. | Best Salmon Recipe in the world (check it out here). Perfect to serve for many.

mabontomic.jpg

Efterrätt | Dessert - Pannacotta med ett glas grappa därtill. Och inte vilken grappa som helst utan från vår vän Goran i Kroatien. Kolla här. Vi hade tagit med en flaska. | Pannacotta with a glas of grappa served on the side. And this is the grappa from our friend Goran in Croatia. Packed in our suitcase.

Alltid lite nervöst att laga mat för många när man inte känner till köket och att laga mat till människor som man inte riktigt känner. Men det blev en hellyckad middag.

Har precis sett en fantastiskt vacker solnedgång här på Mauritius och vi är ju 3 timmar före så klockan här är lite över sju så dags att klä om/klä upp sig för kvällens drink och middag. Vi hörs imorgon! Ciao Catharina

Always a bit nervous to make food for many in a kitchen that you don’t know and to cook for people that you don’t know. But it all went very well!!

And I just watched the most beautiful sunset here in Mauritius and we are 3 hours ahead so the time is a bit past 7pm so time to quickly change for the pre-drink and dinner. See you tomorrow. Ciao Catharina