Fler Reseminnen| More travel memories

mabontomic.jpg

Hej, jag gillar ju reseminnen och när vi var i Durban så åkte jag till två lokala hantverksaffär; Art Africa och Woza Moya. På båda ställena säljer de saker gjorda av män och kvinnor runt om i Sydafrika. Så ett fint sätt att stödja den lokala näringen.

Fick tomten och en av änglarna av min vän Pam så köpte några dekorationer till då jag kom på att jag ville ha en liten Sydafrikansk julgran hemma i år. Visst är de fina? Kort på julgran kommer, när det så är dags.

Hello, as you might remember I like travel memories and when we visited Durban two weeks ago I went with one of my friends to a local craftsman store Art Africa and Woza Moya. They are selling things locally produced in South Africa. A nice way to support the work and life of the people here.

Got Santa and one of the angels from my friend Pam and I then decided I wanted to have a small Christmas tree with just decorations from South Africa this year. Aren’t they nice? Of course you will see the tree, when it is decorated.

mabontomic.jpg

De gör mycket olika konst och bruksföremål av telefontrådar men de är oftast i färgglada färger. Men i lodgen har de dessa beiga små korgar och när jag hittade dem blev jag så glad. Visst är de också fina?

They are making a lot of different things from telephone wiring but they mainly comes in very bright colors. But in the lodge they have beige baskets so when I found these I got really really happy. Aren’t they nice?

mabontomic.jpg

Det börjar ju bli populärt med håraccessoarer så köpte dessa två fina spännen. Man vill ju hänga med…

It’s getting popular with hair accessories so bought two hairpins. Can’t fall behind the trends, right?

mabontomic.jpg

Lite Giacometti-känsla över dessa två figurer? Har alltid varit förtjust i hans statyer så nu har jag två egna hemma, hehe

A bit of Giacometti feeling regards this two right? I have always liked his statues so now I have two of my own at home, hehe

mabontomic.jpg

Snart jul så här skymtar lite julklappar till mina fina tjejer.

Soon Christmas to you see part of a couple of gifts to my two girls.

mabontomic.jpg

Här ser ni en typisk liten skål gjord av dessa telefontrådar. Tycker om att läsa tidningarna nere i Sydafrika då de visar annat mode och annan inredning. Riktigt inspirerande. Kommer ett eget inlägg om det. Köpte ett par fina salladsbestick på Mauritius. Kommer att användas mycket.

Inte så mycket utan lagom. Sakerna ovan väntas på att bli utplacerade i huset. Behöver liksom känna in var de skall stå. Mysigt. Vi hörs! Ciao Catharina

Above you see a very typical bowl made from telephone wiring. I like to read magazines in South Africa because they show something different. More edgy and more brave. Really inspiring. Will share it in a separate posting. Also bought a set of salad cutlery from Mauritius. Will be used a lot and needed them since I broke the previous one.

Not to much, just right. The things above are still waiting to be place in different places in the house. Need time to get the feeling on where. Me like. See you later! Ciao Catharina