Safari at Nambiti Game Reserve, South Africa.

mabontomic.jpg

Hej, att åka på safari är helt fantastiskt! Hela upplevelsen med natur, djur, växter och det vilda livet. Både maken och jag älskar det. Vi bor ju på en privat Game Lodge vilket gör att även turerna blir speciella då vi bestämmer när vi vill åka och oftast är vi inte fler ära 6-7 personer, vilket gör att utsikten från jeepen är fantastiskt oavsett var du sitter.

Hello, to go on a Game Drive is fabulous!! The whole experience with the nature, the animals, the trees and just the wild life. Both me and my husband loves it!! We are staying at a privat Game Lodge and we can decide ourselves when to go. We are normally not more than 6-7 people, so the view if good wherever you sit.

mabontomic.jpg

Nambiti Game Reserve har The Big 5 - elefant, lejon, noshörning, buffel och leopard. Vi har sett 4 and de 5; alla utom leoparden, alla gångerna.

Nambiti Game Reserve have The Big 5 - elephant, lion, rhino, buffel and leopard. We have seen 4 out of 5; all except the leopard, all the times.

mabontomic.jpg

Vår första tur var i fredags morse. Vi åker runt halv sju på morgonen och är ute i ca 3 timmar. Ibland kan det bli längre om vi hittar något intressant.

Our first trip was on Friday. We left at 6.30 am and normally the game drive lasts for 3 hours. Sometimes longer when you find anything interesting.

mabontomic.jpg

Vi såg denna fantastiskt vackra gepard.

We saw this fantastic beautiful Chetah.

FullSizeRender.jpg

Vår ranger heter Jeff och är riktigt duktig. Man har koll på djuren via intercom där alla ropar in när de har sett ett djur. Fördelen med Nambiti Game Reserve är att det brukar vara max 2-3 bilar som samlas som mest. Inte 10 eller mer som på många andra ställen. Alla djur förutom noshörning som ju jagas och skjuts för sina horns skull. Vi betalar en extra avgift här som går direkt till spanare som är ute och letar efter jägarna.

Our rangers name is Jeff and is really good. You know where to find the animals over intercom and if you are in the area, you go there. The advantage with Nambiti Game Reserve is that there are normally only 2-3 cars, not 10 as in many other Game Reserves. All animals are called on except for the Rhinos, who are hunted for their horns sake. We are paying an extra fee for the anti-poaches.

mabontomic.jpg

Det är så fantastiskt att bara åka runt på de olika vägarna! Se, njuta, lukta. Ibland åker vi länge utan att se något och helt plötsligt blir det fart och då har vi eller någon annan grupp sett något djur.

It is so nice to be out and just see everything. The see, enjoy, smell. Sometimes it takes along time until we see any animal, but that is just as good. And suddenly there is an animal sighting and we are going in full speed.

mabontomic.jpg

Här är vår bil.

This is our car.

mabontomic.jpg

Vi har varit här olika tider; augusti, september och nu november. Vi har alltid haft tur med vädret och vi har haft det relativt varmt. Denna gången går det lite upp och ner med temperaturen. På vår fredagstur var det kallt. Jag hade tre lager tröjor, en jacka, en poncho och en filt. Och det var fortfarande relativt kallt. Men helt ok.

We have been here at different times when we have been here; August, September and now in November. We have always had luck with the weather. This time the temperature are going up and down. On our Friday morning tour it was cold. I have three layers of jumpers, a jacket, a poncho and a blanket. And it was still ok.

FullSizeRender.jpg

Sedan såg vi flodhästar…

Then we saw hippos…

FullSizeRender.jpg

…som sedan kom upp ur vattnet.

…that came out of the water.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Typisk väg…

Typical road…

FullSizeRender.jpg

Och kolla vilken fin zebra! Mer kommer. Jag lovar! Vi ses. Ciao Catharina

And look at the zebra! More will come. I promise. See you. Ciao Catharina