The Plains.

mabontomic.jpg

Hej, fick låna ett objektiv av min vän Lisa; 80-300mm till min Nikon D7200. Och vilket skillnad. Det blir så fina bilder när djuren är långt bort. Man kan verkligen zooma in, och jag fick massa fina bilder. Får låna objektivet fram tills vi träffas igen på fredag. Hurra för att både få låna objektiv och att vi ses igen!

Hello, borrowed a lens from my friend Lisa; 80-300mm to my Nikon D7200. And what a difference! This makes a big difference out on a game drive. You can really zoom in and I got a load of nice pics today. Great for both having the lens a couple of days as well as meeting Lisa again!!

mabontomic.jpg

Idag gjorde vi vår safaritur lite annorlunda. Vi tog lite sovmorgon, jag yogade på terassen, åt frukost med alla tillsammans och sedan åkte vi ut på en tur. Våra vänner Lavita och Sandi skulle åka hem så vi tog dem till parkeringen. Man behöver nämligen tillstånd att åka in i själva området, just för alla vilda djur, och man blir hämtad/lämnad på parkeringen. Därefter gjorde vi en tur på drygt 3 timmar. Denna gången på slätten.

Today our Game Drive was a bit different. We had a sleep-in, then I did some yoga at our terrace, we had breakfast with the rest of the group and then we did the game drive. Our friends Lavita and Sandi was going home so we took them to the parking. You are not allowed to drive around in the Game Reserve without authorization, because of the wild animal. So you drive to the parking where you get picked up/left off. Then we did a drive on approx 3 hours. This time on the plains.

mabontomic.jpg

Så fantastiskt att se alla djur och så mycket djur överallt. Det är inte alltid lätt att fånga dem med kameran så det blir massa bilder och några blir riktigt fina. Och just på slätten har vi inte åkt någon gång tidigare. Så det var en riktigt häftig upplevelse.

Vi har ett par dagar med varmt väder, ca 30 grader, skönt. Det blåste en hel del och luften är riktigt torr men så häftigt att sitta i den öppna jeepen i t-shirt och shorts och att känna vinden ruska om en, men det är varmt. Så varmt.

It is so fantastic to see all animals and so many of them, everywhere. It is not always easy to catch them with the camera so I shoot a lot of photos and fortunately I get some good ones. We have not been driving on the plains before so this was a really nice experience.

We have a couple of days with warm weather; above 30 degrees, but rather windy and a dry climate. And it is really awesome sitting in the jeep in t-shirt and shorts and feel the wind surrounding you, but it is warm. Really warm.

mabontomic.,jpg
mabontomic.jpg

Svart gnu. Ser ni de vita svansarna? Så häftigt att se när de springer och svansarna svänger bakom dem…

Black gnu. And do you see the white tails? Awesome to see them running with the tails behind swinging..

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

De har öppnat upp “vår” Reserve med en intill liggande och här har det tidigare tillåt jakt, vilket de inte gör längre. Men då de har haft andra djur här än hos oss ser hela landskapet lite annorlunda ut. Bl.a. vimlar det här av Aloeträd. Aloeträden har sitt ursprung här i Sydafrika. Men elefanterna älskar dessa så när de kommer in i området kommer det inte att vara några aloeträd kvar efter ett tag.

They have opened up “our” reserve to another one. On the other one they have previously allowed hunting, but not anymore. But they have had other animals there so the landscape looks a bit different. Among them Aloe Tree. They have their origin here in South Africa. And elephants loves this aloe so when the elephants are coming here they will eat them all.

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Denna gången tar jag också kort på själva landskapet och inte bara djuren. Det är så vackert och skiftar hela tiden.

This time I’m also taking photos on the landscape and not only the animals. And it is so beautiful and diverse.

mabontomic.jpg

Makens favoritdjur; Pumpa aka vårtsvin.

Husbands favorite animal; Pumba aka Wart Hog.

mabontomic.jpg

Några sjakaler har kommit till området.

A couple of jackals are also in the Reserve.

mabontomic.jpg

Struts.

Ostrich.

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

En typisk väg som tar oss igenom området.

A typical road taking us through the Reserve.

mabontomic.jpg

Ikväll blir det tidigt i sängs då vi skall ut på safari klockan sex imorgon bitti. Och innan dess skall vi göra oss iordning samt dricka kaffe. Så god natt! Vi ses imorgon! Ciao Catharina

Today we will have an early night since our Game Drive will start at 6.00 am tomorrow morning. Before that we need to get dressed and have a coffee. So good night! See you tomorrow. Ciao Catharina