Här växte jag upp.| I grew up here.

Bävån towards Byfjorden, Uddevalla, Sweden, February 2018

Bävån towards Byfjorden, Uddevalla, Sweden, February 2018

Hej, nu har jag varit hemma i min födelsestad Uddevalla. Uddevalla ligger i landskapet Bohuslän, och är den största staden i Bohuslän. Här bor ca 35.000 invånare.  Numera känner man kanske mest till Uddevalla för det stora köpcentumet Torp, som man kör förbi (eller stannar vid) innan man kommer åker ut till västkustens alla pärlor såsom Smögen, Kungsbacka, Fjällbacka, Strömstad, Fiskebäckskil mm

Hello, have been back where I grew up; Uddevalla. Uddevalla is located on the west coast of Sweden, close to Norway, in the region called Bohuslän. Here lives about 35.000 people. I think that you will know Uddevalla mostly by the shopping center Torp, that you drive by (or you make a stop here) before you head out to all beautiful small pearls such as Smögen, Kungsbacka, Fjällbaka, Strömstad, Fiskebäckskil mm

Uddevalla Kyrka, Uddevalla, Sweden, February 2018

Uddevalla Kyrka, Uddevalla, Sweden, February 2018

Jag flyttade härifrån när jag var 18 år, så har bott på annan ort i 38 år. Kände mig aldrig riktigt hemma här när jag växte upp, så ingen svår sak att flytta.Och känner ingen saknad heller. Min syster och bror med familjer bor kvar så hälsar på dem med jämna mellanrum, fast det blir inte så ofta som vi ses just i Uddevalla. Vi ses ju på andra ställen så vi umgås, så inget att vara orolig över, hehe

I moved when I was 18 years old, so have been living in other places for 38 years. Never really felt this was my place when I grew up, so not difficult to move. And have never felt any regrets or desire to move back, at all. However, both my sister and brother with families are still living here so I visit them on a regular basis, once a year or less, to Uddevalla :( But we do see each other in other places, so you do not need to wonder, hehe

Uddevalla Kyrka, Uddevalla, Sweden, February 2018

Uddevalla Kyrka, Uddevalla, Sweden, February 2018

Uddevalla är bitvis vackert, och bitvis mindre vackert. Valde denna gången ett par klassiska besök; såsom vår fina kyrka; Uddevalla kyrka från 1751! Här har jag och mina syskon gått i söndagsskola när jag var liten, min syster har gift sig här och döpt sina flickor här, och vi har haft begavningsgudtjänst för både mamma och pappa här. 

Uddevalla has its beautiful places, but most are not. Did choose to visit a couple of my favorites this time such as Uddevalla Kyrka from 1751. Here I and my siblings have attended the Sunday school, my sister got married here and her daughters are baptists here, and we had the funeral ceremony here for both our parents. 

Uddevalla Kyrka, Uddevalla, Sweden, February 2018

Uddevalla Kyrka, Uddevalla, Sweden, February 2018

Bredvid kyrkan ligger Hasselbacken, en liten park, med Bävån som rinner igenom staden. Fick lite fina bilder, så kolla ett av de kommande inläggen. Spännande eller hur? 

The church is beautifully located in a small park; Hasselbacken, by a river called Bävån that runs through the town. Took some nice pics and you will see it more in a later posting. Exiting right!!

Kungstorget, Uddevalla, Sweden, February 2018

Kungstorget, Uddevalla, Sweden, February 2018

Och mitt på torget; Kungstorget, står en staty av Karl X Gustav och Erik Dahlberg gjord av Johan Teodor Lundberg från 1915. Statyn uppfördes till minne att Karl X Gustav befriade Bohuslän från danskarna 1658. 

Just här känner jag lite av min barndom och fint att komma tillbaka hit. Min syster och grävde lite i gamla foton också så ni får se lite av 60- & 70-talet i bilder också. Ännu mer spännande eller hur? Vi ses! Ciao Catharina

And in the middle of the square in the city center; Kungstorget, there is a statue by Karl X Gustav and Erik Dahlberg made of Johan Teodor Lundberg from 1915. The statue was raised based on the memory when Bohuslän became Swedish (from the evil Danes). 

So these places feel very much like my childhood and nice to come back here. My sister also looked through old photos, which we divided between us, three siblings. Will of course share some memories from the 60´& 70`. Another existing thing, right? See you later! Ciao Catharina