En kulturdag i Stockholm. | A Culture Kind of Day in Stockholm.

Prins Eugen Waldermarsudde, Djurgården, Stockholm February 2018

Prins Eugen Waldermarsudde, Djurgården, Stockholm February 2018

Hej, igår hade jag en helmysig dag här i Stockholm!! Jag började dagen med att träffa min fina kompis Mia och vi hade bestämt att gå på två museum; Prins Eugens Waldemarsudde och Liljevachls. Två museum som ligger på Djurgården

Hello, yesterday I had a lovely day here in Stockholm!! I started the day with meeting up with my dear friend Mia and we headed to Djurgården for two museums; Prins Eugens Waldemarsudde och Liljevachls. Both located at Djurgården. 

Prins Eugen Waldermarsudde, Djurgården, Stockholm February 2018

Prins Eugen Waldermarsudde, Djurgården, Stockholm February 2018

Vi började på Prins Eugens Waldemarsudde. Det var Prins Eugens hem och de har bevarat ett par rum med möbler och framförallt blommor med de fantastiskt fina krukorna; Waldemarsuddekrukan

We started with Princes Eugen's Waldemarsudde. This was the princes own home and they still have a couple of rooms with the furniture left and also all beautiful flowers, and mostly of them in the classic pot; The Waldemarsudde pot

Prins Eugen Waldermarsudde, Djurgården, Stockholm February 2018

Prins Eugen Waldermarsudde, Djurgården, Stockholm February 2018

Waldemarsudde ligger precis som det låter på en udde på Djurgården och har en fin liten trädgård som man kan vandra runt i. Har under alla mina år i Stockholm varit en oas för mig att besöka på promenader eller springrundor runt Djurgården. Så vacker, så vackert!! 

Waldemarsudde is located just by the water, on a ness (which is the translation for the Swedish "udde"), and there is a lovely garden to walk around in. Have during all my years in Stockholm always loved this place and have always gone by there when out walking or running. Lovely, lovely.

Annika Ekdahl Exhibition at Prins Eugen Waldermarsudde, Djurgården, Stockholm February 2018

Annika Ekdahl Exhibition at Prins Eugen Waldermarsudde, Djurgården, Stockholm February 2018

Just nu pågår det två fina utställningar i mikro och makroperspektiv. Dels Suzy Strindberg med små små broderier och dels Annika Ekdahls stora bildvävnader som vävs i gammal medeltida gobelängteknik. Båda utställningar var så vackra och förtrollande. Suzy Strindbergs små i vita och beiga färger och Annika Ekdahls stora färgsprakande gobelänger. Tyvärr blev det inga bilder på Suzy Strindbergs verk, men njut av Annika Ekdahls nedan. 

And now they have to exhibitions in micro and macro perpective, so to speak. Suzy Strindberg is making small small embroideries and Annika Ekdahls large tapestries that has been woven in medieval techniques. Both are exquisite but very different. Didn't take any photos on Suzy Strindbergs work but below you can see some from Annika Ekdahl.  

Annika Ekdahl Exhibition at Prins Eugen Waldermarsudde, Djurgården, Stockholm February 2018

Annika Ekdahl Exhibition at Prins Eugen Waldermarsudde, Djurgården, Stockholm February 2018

Annika Ekdahl Exhibition at Prins Eugen Waldermarsudde, Djurgården, Stockholm February 2018

Annika Ekdahl Exhibition at Prins Eugen Waldermarsudde, Djurgården, Stockholm February 2018

Annika Ekdahl Exhibition at Prins Eugen Waldermarsudde, Djurgården, Stockholm February 2018

Annika Ekdahl Exhibition at Prins Eugen Waldermarsudde, Djurgården, Stockholm February 2018

Sedan var det dags för Liljevachls. Där har de sedan 1921 öppnat upp museuåret med Vårsalongen. Detta är en utställning som man får ansöka för att få delta och enda kriteriet är att man är över 18 år. En jury väljer sedan ut vilka som får ställa ut. I år är det 137 kontnärer, både kända och okända, som ställer ut. Mycket fint och en del provocerande, precis som sig bör. 

Next museum was Liljevachls. They have since 1921 opened up the year with something called Vårsalongen (Spring Exhibition). And here you can apply to exhibit and the only criteria is that you are above 18 years old. A jury is choosing the art. This year they have 137 artists, both famous and not very famous, that are exhibiting. I liked it, some provocative and a lot of nice things, as it should be. 

Simon Fergin "Kanin med morot", Vårsalongen 2018 at Liljevachls, Stockholm, February 2018

Simon Fergin "Kanin med morot", Vårsalongen 2018 at Liljevachls, Stockholm, February 2018

Monika Eriksson, "Akademiledamor",Vårsalongen 2018 at Liljevachls, Stockholm, February 2018

Monika Eriksson, "Akademiledamor",Vårsalongen 2018 at Liljevachls, Stockholm, February 2018

Stefan Bennedahl, Vårsalongen 2018 at Liljevachls, Stockholm, February 2018

Stefan Bennedahl, Vårsalongen 2018 at Liljevachls, Stockholm, February 2018

Stefan Bennedahls yogisar i keramik är helt fantastiska! 

Stefan Bennedahl's yogisar in ceramic are wonderful!! 

Stefan Bennedahl,, Vårsalongen 2018 at Liljevachls, Stockholm, February 2018

Stefan Bennedahl,, Vårsalongen 2018 at Liljevachls, Stockholm, February 2018

Stefan Bennedahl,Vårsalongen 2018 at Liljevachls, Stockholm, February 2018

Stefan Bennedahl,Vårsalongen 2018 at Liljevachls, Stockholm, February 2018

Stefan Bennedahl,Vårsalongen 2018 at Liljevachls, Stockholm, February 2018

Stefan Bennedahl,Vårsalongen 2018 at Liljevachls, Stockholm, February 2018

Rolf var så söt så jag kunde inte motstå honom. Dock svårt att fotografera honom. 

Rolf was cute so I couldn't resist him. However, a bit difficult to take a good photo due to the spotlight. 

Mari Juslin "Rolf", Vårsalongen 2018 at Liljevachls, Stockholm, February 2018

Mari Juslin "Rolf", Vårsalongen 2018 at Liljevachls, Stockholm, February 2018

Sedan blev det en god New York lunch på Broms! Och vad härligt och fantastiskt att gå runt och bubbla och prata om allt och inget och inte tänka på tiden, och samtidigt få sitt konstärliga lyste tillfredställt. 

Then it was time for a New York kind of lunch at Broms! And it was so fantastic to walk around a talk about all and nothing and not think about time, and at the same time get a culture boost. 

Kindondo Kwetu, Kenya, October 2017

Kindondo Kwetu, Kenya, October 2017

Sedan var det dags att gå hem och byta om för en Kinondo Kwetu Friends Reunion, mao vi som var i Kenya i oktober tillsammans för våra vänner Anna & Gustafs bröllop. Kolla in bilder här och här. Först AW på Octagonen vid Sturehof och sedan middag på Brasserie Godot. Kärt återseende och en kväll fylld med skratt! Somnade med ett leende på läpparna! En fantastiskt mysig dag. På återseende! Ciao Catharina

Then it was time to go home to change and to head to a reunion for Kinondo Kwetu Friends Reunion, i.e. we who meet in Kenya in October to celebrate Anna & Gustaf's wedding. Check out some pics here and here. First we went AW at Octagonen at Sturehof and then dinner at Brasserie Godot. So nice to meet all new friends again and this was an evening filed with smiles and laughter!!! Fell asleep with a smile on my face!! A fabulous day!!! See you! Ciao Catharina