Våra balkonglådor 2018. | Our flower pots 2018.

mabontomic.jpg

Hej, nu har vi planterat alla våra balkonglådor! Det blev i år rosa och röda hängpelagonier, bara. Förra året hade vi en grön växt emellan men jag tyckte att de tog över. Vi stod ute i lite lätt regn och gjorde alla 15 lådorna plus några extra, både för huset och för stugorna.  

Hello, we have now done all our flower pots! This year I decided for pink and red geranium (then hanging ones), only. Last year we also had a green plant in-between but I thought they took over so I decided to skip them this year. It was raining but we could still be outdoor. We made all 15 pots plus a couple of extra, both for the house and for the Chalets. 

mabontomic.jpg

Skall kolla om de behöver vatten imorgon, just nu regnar det lite av och till så kanske inte. Och ger dem näring om några veckor och sedan lär det ta fart. Och från och med nu är detta min morgonsyssla. Plocka och vattna dem varje dag. Mysigt!! 

Will check if they need water tomorrow, but it is raining here so they might not need it. And I will give them some additional nutrition (do you say that in English??) in a couple of weeks, and then they will start to grow nicely. And this is from now part of my morning ritual. Check, water and pick whistled flowers every day. Nice!

mabontomic.jpg

Kommer naturligtvis att visa kort på själva blomlådorna när det har vuxit till sig lite. Men har faktiskt inte fixat vår uteplats än. Här är det både regnigt, kallt och fullt med pollen så väntar med att ställa iordning allt. Det ser ut att bli bättre väder i helgen. Och här nere firar vi fortfarande pingst, så en lång helg, igen! 

Will of course show how they look when the flowers has grown a bit. But haven't fixed our outdoor sitting area yet. Here the weather has been a bit cold and rainy, with a lot of pollen, so decided to wait a bit. But the weather looks ok for the weekend so maybe then. Here is another long week-end coming up; Whitsuntide. 

mabontomic.jpg

Vi har naturligtvis hjälp av riktiga experter; våra kompisar Herbert (vår skid-&cykelkompis) och hans fru Claudia. Det de inte vet om trädgård och trädgårdsskötsel är inte värt att veta. Vi bjöd dem på en god middag; lamm från ön Pag i Kroatien, som tack för hjälpen. Ha en bra kväll! Jag har precis bakat färska tekakor (recept får ni nästa vecka) och skall fixa min kefir också, sedan blir det läsning. Skall läsa igenom min ena dotters uppsats en gång till, från början till slut, 50+ sidor. Tror jag provsmakar en tekaka för lite energi. På återhörande! Ciao Catharina

We did get help for the experts, this year too! Our friends Herbert (also our skiing and mtb-buddy) and his wife Claudia. What they don't know about flowers and gardening is not worth to know. As a thank you, we invited them for a very nice dinner; lamb from island Pag in Croatia. Have a nice evening! I have just baked bread (recipe next Friday) and will fix my kefir as well, and then it is time to read. Will read through my oldest daughers thesis, from start to end, 50+ pages. Maybe need to taste some of the freshly baked bread? See you tomorrow! Ciao Catharina