Breakfast on the go... Overnight Oats.

mabontomic.jpg

Hej, fredagsreceptet här! Det är ju ingen nyhet direkt men ack så bra; Overnight Oats. Har den som standard när vi skall resa en långtur med bilen (eller åker tåg). Behöver tid på mig att vakna och kan inte slänga i mig en frukost bara så där. Denna förbereder jag kvällen innan och plockar bara fram den ur kylskåpet och ner i en liten påse med servett och en sked. Naturligtvis med en stor kopp kaffe till. 

Första gången jag åt Overnight Oats var när jag var med mina tjejer i New York våren 2014. Vi hade lyxat till det och bokat varsin manikyr nere i Soho tidigt så vi behövde lite frukost och bredvid låg en juicebar med just Overnight Oats. Jag och Gaby delade en och tyckte det var riktigt gott! 

Overnight Oats med Chiafrön: 1 – 1 1/2 dl havregryn, 1 msk chiafrön, 1/2 dl kokosflingor och 2 dl yoghurt (eller jag använder ju min kefir). Färska bär och lite nyttiga kryddor såsom kanel, kardemumma och gurkmeja. 

Topping: Vad du har hemma såsom färska bär, frukt, nötter och/eller russin. 

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser och blanda sedan ned yoghurten. Mosa sedan ned bären och häll ner kryddorna och rör om. Ställ i kylen över natten. Ta fram ur kylen och toppa med topping och njut!

Hello, Friday recipe here! This time nothing new but still very good; Overnight Oats. I have this as a standard when we are taking longer trips with the car (or train), which we do rather often. Need time to wake up and can't just eat directly in the morning. This I prepare the night before and just bring with me in a small bag with a napkin and a spoon. Of course with a large cup of coffee, as well. 

First time I ate Overnight Oats was in New York spring 2014. I was there with my girls and we had booked a manicure in Soho rather early. So we needed some breakfast and right beside there was a juice bar that also served Overnight Oats. Gaby and I share one and thought it was yummy!

Overnight Oats with Chia Seeds: 1-1,5 dl oats, 1 tbs chia seeds, 1/2 dl coconut flakes and 2 dl yogurt (or I use my kefir. Fresh berries and some healthy spices such as cinnamon, cardamom and turmeric. 

Topping: Whatever you have at home such as fresh berries, fruits, nuts and/or raisins. 

Preparation: Mix the dry ingredients and mix with the yogurt. Mash the berries and add the spices and mix well. Put in the fridge overnight. Take out from the fridge, ad the topping and enjoy!