Mannagrynsgröt. | Semolina porridge.

mabontomic.jpg

Hej, allt bra? Har fullt upp här i Stockholm och idag är en rolig dag packad med aktiviteter; morgonprommis med Therese (ni kommer väl ihåg en av mina svägerskor?), lunch med en fin kompis, skaffa nytt pass så åker till Solna där de hade en tid ledig och sedan fira söta Mimmi som numera är färdigutexaminerad jurist. HURRA HURRA! Och nu är juni här!! 

Om du inte vill vänta och se vad jag hittar på så följ mig gärna på Insta Stories! 

Hello, all well? Having busy days here in Stockholm and today is packed with super fun activities; morning walk with Therese (you remember my sister-in-law), lunch with a dear friend, arrange for a new passport and then celebrate my sweet Mimmi who now has her law degree. HURRAY HURRAY!! And today it is June!! 

If you want to see what's going on today follow me on Insta Stories!

mabontomic.jpg

Men hinner med ett fredagsrecept ändå! Också något från min barndom. Skulle köpa mjöl här nere i Österrike men råkade blanda ihop påsarna så fick med mig en påse mannagryn hem istället. Så nu blir det mannagrynsgröt lite då och då. Så ännu ett grötrecept. Hoppas det är ok? 

But do I have time for the Friday recipe. Also something from my childhood. Was suppose to buy flour here in Austria but picked the wrong package so bought the semolina instead. But now I eat porridge now and then. So yet another recipe on a porridge. Hope that is ok? 

mabontomic.jpg

2 portioner | For 2

4 dl mjölk | 4 dl milk

1 krm salt | a pinch of salt

4 msk mannagryn | 4 tbs semolina

Tillagning | Preparation

Häll mjölk och salt i en kastrull. Låt koka upp. Vispa ner mannagrynen. Sänk till svag värme och låt småputtra ca 4 minuter tills gröten är lagom tjock. Vispa lite då och då. 

Servera tillsammans med mjölk, kanel, kanske lite kardemumma och färska bär. 

Pour the milk and salt in a pan. Let it boil. Whisk the semolina into the milk. Put down the heat to low and let it simmer approx 4 minutes until nice and thick. Stir now and then. 

Serve with milk and some cinnamon, maybe also some cardamom, and with berries.