Glad midsommar. | Happy Midsummer.

mabontomic.jpg

Glad midsommar önskar jag dig!! Hoppas ni får en fantastiskt mysig dag trots det numera kalla vädret. Vår familj (har gällt både mina föräldrar, livet med min ex-man och med maken) har aldrig varit speciellt stora på traditioner och speciellt inte att göra samma sak från år till år. Vissa år kan vi fira riktigt som det ska och visa år firar vi ingenting. Och det gäller alla stora helger. Men visst känner man som svensk något speciellt när det är midsommarafton, oavsett om man är hemma eller inte. Så förra året köpte jag en midsommarstång att ha på bordet hemma, de åren som vi firar. 

Men i år får den stå kvar i skåpet då vi inte firar någon midsommar. Vi har åkt ner till Bosnien igår och här hälsar dels på svärmor och dels skall vi på bröllop i Sarajevo. Och japp, min 83-åriga svärmor har skaffat både wifi och padda så här kan jag nu vara online när det andra pratar och pratar och pratar (ja inte svenska eller engelska eller tyska utan kroatiska).

Kika gärna in på Instagram och InstaStory och kolla vad vi hittar på. Än en gång; GLAD MIDSOMMAR!! Ciao Catharina

Happy Midsummer to you! Well, if you are not a Swede you might not understand the big thing, or? In Sweden we tend to celebrate all the big holidays on the Eve and not on the Day... i.e. Christmas Eve, Easter Eve, Midsummer Eve etc etc And midsummer is the same; i.e. a Friday every year around the 20th of June. Midsummer is bigger than Christmas, but in another way. I think it is the hope for a wonderful long summer with sun, bath and vacation. You can celebrate it both with family and/or friends. More party than Christmas, i.e. more alcohol, which is not always that positive. 

In our family; with my mother and father, my with ex-husband as well as with my husband we have all been the same; not that big with traditions. Some years we go all in and some years we do nothing. This goes for all big holidays. Feels rather revealing and so much less pressure on the fact that everything has to be perfect. But of course, midsummer will always be a holiday that you think about even though you are not in Sweden. And last year I bought this nice table decoration, for those years that we do celebrate midsummer, a really nice midsummer pole.

And this year my table decoration will remain in the cupboard. We are now in Zavidovici with my mother-in-law and today we will go to Sarajevo for a big wedding. And yes, my 83-year old mother-in-law have now wifi and and iPad, yieahh. So I can be online while the other are talking and talking and talking (not Swedish, English or German but Croatian). 

Check out my InstaStory to what's going on and what's happening tomorrow at the wedding. See you later! Ciao Catharina