Rehabilitering. | Rehabilitation.

mabontomic.jpg

Hej, nej så här ser jag INTE ut och hemma i Flachau, Österrike är jag INTE. Inte än… Men längtar tills jag står här och skall ut och köra min mountainbike. Och i vilket fall som helst så är inte cykelsäsongen igång nere i alperna än utan det är fortfarande full fart med skidåkning, av alla dess slag.

Luften har gått ur mig lite granna, massa dagar framför mig med smärta och att jag inte kan hitta på särdeles mycket, eller snarare orkar. Men då får jag vara snäll mot mig själv och göra saker som gör mig glad, fixa med saker, bara just ligga och vila mig och kika på någon bra serie, eller läsa en bra bok.

Hello, no I’m NOT looking like this and I’m NOT at home in Flachau, Austria. Not yet… But longing for the day when I’m dressed like this ready to go for a drive. And there is still winter in the Alps so mostly skiing anyway.

Today haven’t been too good. Up until now it has been things to look forward to and things happening but right now not much. Just spend the days recovering and not much else happening. But will adjust and find the right rhythm soon enough.

mabontomic.jpg

Jag har fått ett rehab-program som jag skall göra varje dag. Inte så betungande direkt men nog så viktigt. Inget man behöver byta om till. Skall gå 5-10 minuter 3-4 ggr om dagen samt göra ett “styrketräningsprogram” 2 gånger om dagen, de närmaste sex veckorna. Kanske att jag kan öka på lite efter några veckor, men det måste jag stämma av med sjukgymnasten först.

De första två dagarna har jag gjort mina promenader inomhus och det har blivit 5 minuter per gång. Det har både regnat och snöat och att ta på sig ytterkläder mm tar längre tid än själva promenaden. Tur att svärföräldrarna har stort hus :) Imorgon skall jag öka upp dosen till 10 minuter samt göra mina rundor utomhus. Kan vara skönt (& välbehövligt) att få både frisk luft och dagsljus. Planen är att göra detta tre gånger utomhus och så den sista och 4:e gången inomhus. Nästan samma rutin som att ha en hund, fast då även fjärde gången utomhus, hehe. Samt göra mitt “styrketräningsprogram” morgon och kväll. Så får jag lite styrfart på dagarna. Och på onsdag är det vårdagjämning, vad skönt"!! Vi hörs! Ciao Catharina

I have received a rehab program to be done every day. Not too difficult or hard but important. And no need to change into fitness clothes, which makes it easy. Shall walk 5-10 minutes 3-4 times/day and then do the strength training twice a day, the next six weeks. Maybe I can increase it a bit in a couple of weeks?

The first two days I have been doing my walks indoor, 5 minutes each time. It has been really bad weather with snow and rain so to get dressed would have taken longer time then the walk itself. Lucky me that my parents-in-laws house are big enough for my rounds. Tomorrow I will increase my walks to 10 minutes each time and go out. I think it can be good for me to get some fresh air as well as some day light. I’m planning to do it three times outdoor and one time indoor. Almost like having a dog, but then the forth time needs to be outdoor as well, hehe And my strength training program morning and evening. Sounds like a good plan, right? And tomorrow it’s official spring in Sweden, hurray!! See you later! Ciao Catharina