My new hoods.

Flachau 2017

Flachau 2017

Hej, tänkte börja med en liten serie inlägg om mitt nya hem. Det är ju en stor omställning att flytta från en storstad till en liten alpby (och dessutom att ha varit mer eller mindre varit på resande fot varje vecka runt om i Europa i flera års tid till att vara på en plats hela tiden och att ha jobbat för ett multinationellt företag till att starta upp en egen liten låda). Men jag börjar med Flachau, Pongau och Salzburgerland (som byn, området och landskapet heter)...

Hello, I will start to write about my new home. It is a rather big change to move from a big city to a small alp village (and from have been travel every week in Europe for many years to be at one place the whole time and to go from working for a multinational company to start your own business). But I will start with Flachau, Pongau and Salzburgerland (the village, the area and the landscape) ... 

Flachau 2017

Flachau 2017

Idag var det en helt fantastisk dag! Var vid kabinbanan precis när den öppnade 8.30. Åkte ensam då maken inte kan åka än och kände inte för att ha annat sällskap. Och det var precis så härligt som det ser ut på bilderna. 

Today was an absolutely fantastic day in the slopes! Was ready to take the cabinway when it opened at 8.30. Went alone since my husband aren't allowed to ski yet and didn't feel for any other company. And it was as beautiful as you can see on the photos. 

Flachau 2017

Flachau 2017

Sol ovanför molnen och -10 grader. Snön knarrade och iskristaller flög runt och bildade guldskimmer i solen!! Och nästan ensam i pisten!! Det kan väl inte bli bättre än så här? 

Sun above the clouds and -10 degrees. The snow creaks and ice crystals are flying around and are looking like gold shimmer in the sun! And almost alone in the slopes!! Can it get any better then this? 

Me and my new Atomic skiis 2017

Me and my new Atomic skiis 2017

Kommer från och med denna veckan att ge er 1 inlägg i veckan om Flachau; skidområden runt omkring, bästa apreski-ställena, bästa restaurangerna i backen och i byn, bästa barhäng i backen och i byn, bästa lumumban i backen, bästa spa:t, bästa hotellen, bästa veckorna att åka på skidsemester, skidmärken som är mest inne mm mm och hur man träffar en skidlärare haha Skriv gärna i kommentarsfältet om det är något mer ni vill veta... Jag kommer säkert på fler saker att lista... 

Will from this week and on-ward write 1 posting a week about Flachau; the ski area in general, best apréski places, best restaurants in the slopes and in the village, best bars in the slopes and in the village, best lumumba in the slope, best spa, best hotel, best weeks to go skiing, most fashionable ski clothes brands this season etc etc and how to meet a ski teacher, haha... Please write if there is anything else you want to know... I'm sure I will come up with other things as well to list...  

Flachau 2017

Flachau 2017

Och nu skall vi snart gå ut för att titta på FIS kvällsslalom för damerna som går av stapeln här i Flachau ikväll. Ni kan se tävlingarna och Flachau på SVT, tror jag. Måste ju heja på Frida Hansdotter som leder efter först åket!!! Rena rama partyt! Här är är det över -15 grader så vi kommer att klä oss varmt. Tar med min systemkamera och hoppas att den tycker om kylan och hoppas visa er några bilder imorgon. Vi ses då! Catharina

And now we will soon go out to have a look at the second run on the FIS nightslalom for ladies here in Flachau. Have to support the Swedish girl Frida Hansdotter who is number 1 after the first run!!! A big competition and party!! Here it is over -15 degrees so we need to dress really warm. I will take my camera with me and I hope it will work in the cold, and I will show you some photos tomorrow. See you then! Ciao, Catharina

All photos taken by my Samsung Galaxy A3 phone!