När vi drack grappa. | When we drank grappa.

mabontomic.jpg

Godmorgon! Idag blir det först skidåkning (Flachau öppnar idag så det blir ski-in&ski-out!!) och därefter Salzburg och sedan middag hemma. Idag är det nämligen ingen vanlig dag, det är min födelsedag, hurra hurra!! Blir 55 år så lite speciellt men önskade inga presenter men en dag med lite aktiviteter. Ni får naturligtvis se bilder imorgon. Men först kommer här lite fina bilder från förra fredagen.

Good Morning! Today we will first go skiing (Flachau will be open today so ski-in&ski-out!!), then off to Salzburg and then finishing the day with a dinner at home. Why all this activity? Well, it is my 55th birthday so wanted a day of activity instead of presents. Will share everything with you tomorrow. But first some nice pics from last Friday. 

mabontomic.jpg

Vi åkte till en liten by som heter Kastelir och sedan rakt ut på landsbygden. Där har en av våra kompisar sin gård med ett destilleri;  Istarska Kapljicadär han tillverkar grappa, samt olivträd och en stor trädgård där han odlar massa olika saker. Tog lite bilder från hans hus och omgivningarna runt omkring. 

We went to a village called Kastelir and then right out in the pampas. Here on of our friends have his farm with his own distillery;  Istarska Kapljicawhere is producing grappa. But he has a large garden with olive trees and many other things that he grows. Took some pics from his house and the surroundings. 

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Ett sådan här hus mitt i Istrien kan jag tänka mig att köpa och renovera...

I would like to buy a house like this in Istria and renovate it... 

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Goran, som han heter som bor här, tog över hans farfars vinproduktion men från att ha gjort vin (som görs överallt här) bestämde han sig för att göra grappa istället. Och vi provsmakade direkt från processen, och vad gott!! Vi fick provsmaka massa olika sorter, ojoj... Ovan ser ni de gamla destillationsapparaterna. 

Goran, who lives here, took over his grandfathers wine production but since a lot of people makes wine here in Istria he decided to change to making grappa instead. And we got to taste it directly from the barrels, and really really good!! We tasted a lot of different ones, o dear... Above you see the old machines. 

mabontomic.jpg

Allt som bjöds under eftermiddagen och kvällen lopp var närodlat. Gott vin med ost som vi doppade i hemmagjord olivolja. Enkelt men ack så gott! 

All things that was served during the afternoon and evening was homemade or from close by. The wine, the cheese that we dipped in homemade olive oil. So simple and so good! 

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Här ser ni Goran och Sandi i action... Och omgivningarna är enkla... 

Goran and Sandi in action... And as you can see, everything is so simple... 

mabontomic.jpg

Sedan blev det hemmagjord korv som grillades på enklaste grillen. Och senare på kvällen bjöds det på Karl Johanssvamp stekt tillsammans med ägg som gårdens hönor värmt. Jättegott!! 

And we ate homemade sausages with some bread. And later in the evening we got grilled porcini mushrooms with eggs from Goran's hens. Can't explain how good it tasted! 

mabontomic.jpg

Här sitter Goran och rensar och sköljer sallad som han precis har plockat, tillsammans med alla sina katter. Kvällen avslutades med att grabbarna dansade loss på byns lokala bar. Mysig eftermiddag och kväll i all sin enkelhet men med kvalité på mat och dryck som bästa kvalitetsrestaurang. 

Here Goran is cleaning the salad that he has just have picked from the garden, with all his cats. We finished the evening with dancing in the local bar, well more the guys then me. Really nice afternoon and evening, simple but with quality of the food and drinks like in a top quality restaurant. 

mabontomic.jpg

Och naturligtvis köpte vi med oss lite grappa. 

And of course, we bought some grappa. 

mabontomic.jpg

Och förra året då? Jo då var jag och hälsade på mina syskon i Uddevalla, kolla här och här, för att fira våra födelsedagar då vi alla fyller nästan samtidigt; min storebror samma dag som jag och min storasyster fyra dagar senare. Vi hann även med ett besök i Göteborg (kolla här), samt i helgen blev det sista delen på den inredningskurs för Sköna Hem som jag gick förra hösten, kolla här. Ha en riktigt bra fredag så ses vi i helgen! Ciao Catharina

And last year? Well, I was visiting my siblings in Uddevalla, check it out here and here, to celebrate our birthdays. We have them all at the same time; my big brother same day as me and my big sister four days later. We also did a trip to Gothenburg (check it out here), and the weekend I spent learning more about Interior Design at Sköna Hems course, check it out here. Have a super duper Friday and see you in the weekend! Ciao Catharina