Tillbaka i rutinen. | Back in the routine.

Alone is strong, or? FitHit Radstadt, 2017

Alone is strong, or? FitHit Radstadt, 2017

Godmorgon! Strax iväg till FitHit i Radstadt, och sitter just nu och mumsar i mig lite kefir med min hemmagjorda granola, och kaffe naturligtvis. Har fått superont i höften efter förra veckans bilresor och inaktivitet, så ägnade gårdagen bara att långsamt jobba med mina core-&höftövningar. Känns redan lite lite bättre och kanske slipper ta värktabletter i natt. Men nu blir det träna av... Förra året kunde jag inte åka skidor för att jag hade så ont (har både artros i ländryggen samt ett fel på min höft) så för att se om jag genom träning kunde få en bra säsong utan smärtor så bestämde mig för att börja träna systematiskt i december, med en PT, och helt otroligt!! Har kunnat åka skidor hela säsongen utan problem. Bara att fortsätta ligga i, även när jag inte har tillgång till något gym. Visar min övningar i ett senare inlägg.

Good Morning! Soon of to my fitness studio FitHit in Radstadt. But first some breakfast and coffee. Have bad pain in my hip after last week long car rides as well as inactivity, so yesterday I spend the time in the fitness studio just slowly stretching and doing my core-&hip exercises. It already feels better, so might skip the pain killer tonight. But now back on track, and happy for that! Last year I couldn't ski because of the pain (arthritis in my lower back as well as a dislocated hip bone) and wanted for this season see if I could, with training, build up my body so I could ski, so in December I started to work with a PT, and IT WORKED!!! So happy to be able to be able to ski, as well as less / no pain. So just keep up the good work, even without access to a fitness studio. Will show my exercises in a later posting. 

Found new running socks by Falke and my old Beats headphones while sorting out my fitness gear...

Found new running socks by Falke and my old Beats headphones while sorting out my fitness gear...

Förutom mina core-&höftövningar jobbar jag med min kondition på cykel då jag inte längre kan springa. Och önskar ju hitta bra inspiration till mina cykelpass för kan ju inte sitta där och trampa utan mål och riktning (vet att cykeln står still, hehe). I Stockholm tränade jag på SATS och då för bl.a.Jessica Carlén och Thomas Liljeroth. Så ribban ligger ju högt för att hitta samma inspiration när jag cyklar själv. Och vilken outsinnlig källa detta med bloggar är!!! Man hittar ju allt man behöver här, och har hittat riktigt bra cykelbloggar. Och ett par bra låtlistor... Prövar lite och delar med mig av mina tips om några veckor, och då får ni även vet hur min inomhusträning höll sig mot IRL med min mountainbike i backe upp och backe ner, hehe Catharina

And I also wanted to build up my cardio, and I can't run, so the stationary bike is now my best friend. But can't just sit there and pedal without any goal. In Stockholm I trained at SATS and had two fantastic spinning instructors so wanted to create a bit of the same feeling... hard I know... But thank god for all the blogs that are out there. Got inspiration and also a couple of playlists on Spotify. Will try this out over the next couple of weeks and will share with it with you and also let you know how well the exercise plan worked in IRL with my mountainbike... Ciao Catharina