Vårskidåkning. | Spring downhill skiing.

upload.jpg

Hej, idag började dagen bra! Två timmars skidåkning själv, sedan core-&höftträning på vår fitnesstudio tillsammans med maken (se här)  och därefter pratat med äldsta dottern som ju pluggar i Burlington (se här) och med ex-svärmor i Stockholm, samt mail och bokningar mm mm

Hello, today was a good day! Two hours of skiing alone, then core-&hip training at our fitness studio together with husband (see here), then talking to my oldest daughter that studies in Burlington for a year (see here) and then to my ex-mother-in-law in Stockholm, and then going through mails and bookings etc

upload.jpg

Våren har kommit med stormsteg här i alperna och vi har haft strålande sol och upp mot 18 grader i ett par veckors tid. Lite för varmt för vår smak då vi önskar åka skidor ett par veckor till. Men som tur är det kallt på nätterna så är man uppe med första liften så är skidåkningen perfekt, och så funkar det bra att åka till lunchtid. Mina nya skidor från Atomic, som är en form av hybrid, passar både hårda pister men är breda så de passar också bra för dagsmejan vid lunch, och man liksom åker ovanpå snömassorna / slasket. 

The spring has arrived and we have had sun and up to 18 degrees for a couple of weeks now. A little bit too warm since we want to be able to ski some more. But it is rather cold in the nights so if you are taking the first lift up the skiing is really really good, and it is ok to ski until lunch time. My new Atomic skiis, that is a type of hybrid, is really good for the hard slopes in the morning but broad enough for the slush that comes later. 

upload.jpg

Sex tecken på att det är vår i alperna:

1) sommartiden gör att vi får 1 timma till att åka skidor på då liftarna ju "egentligen" öppnar 7.30 istället för 8.30

2) när man sitter i liftarna hör man fåglarnas kvitter och man ser vårblommorna titta fram lite överallt

3) bruna fläckar börjar dyka upp i pisterna och visa nerfartner spärras av

4) pjäxorna blir leriga när man går till och från pisten

5) det luktar gödsel (mao koskit) när man kommer ner till dalen då bönderna har börjat att göra iordning sina marker

6) man kan sitta och sola i t-shirt både uppe på toppen och nere i dalen, med massa solkräm naturligtvis. 

upload.jpg

Six signs that shows that spring has arrived in the alps

1) the summer saving time gives us another "good" hour in the slope since we can start skiing 7.30 instead of 8.30.

2) sitting in the lifts you can hear the birds singing and see the spring flowers below you.

3) the slopes starts to get brown spots and some runs are closed of due to lack of snow (no wonder). 

4) the ski boots gets dirty walking to and from the slopes.

5) the smell of dung (i.e. cow dung) skiing down in the valley since the farmers have started to prepare the fields. 

6) you can sit and relax in t-shirt for hours in the sun, but with a lot of sun screen protection on, of course.

upload.jpg

Nu på kvällen både regnar och åskar det. Det skall tydligen regna i veckan och sedan komma snö i slutet för att åter bli fint till helgen. Då blir det 30 års party för Hermann Maier skidskola med 80-tals fest. Mitt årtioende (se här) så klart man skall vara med och fira! Catharina

Now it is rain and thunderstorms. And the rain will continue for a couple of days and then maybe some more snow. The week-end looks good and then there will be a party for Hermann Maier Ski School celebrating 30 years with a big 80's retro party. My decade (see here) so of course I will join the party!! Ciao Catharina