En tjejskiddag i Obertauern. | A Ladies Ski Day in Obertauern.

upload.jpg

Hej, igår var jag inbjuden till en heldag med skidåkning för bara tjejer/damer i Obertauern. Hellyxigt där vi fick liftkort, pröva Atomicskidor, lite förfriskning, en afterski och guidning av några av de bästa alpina skiddamerna i Österrike. Det gick undan, och ja jag valde den snabbaste gruppen, och tur att jag kände mig såpass säker och duktig på skidåkning. Hade dock lite problem i den svarta puckelpisten, hehe... 

Hello, yesterday I was invited to a Lady Ski day in ObertauernThis was such a super duper day were we got free ski pass, we could try out new Atomic Skis, an after ski as well as guiding with some of the best downhills skiers in Austria. It was going fast, well I choose the fast group, but made it, which felt really good. Did however have some problems in the black slopes with the moguls, hehe...

upload.jpg

Vi hade en fantastisk skiddag! Det var lite blåsigt högst uppe på toppen men annars perfekt och jag hade klätt mig perfekt! Vi åkte igenom hela systemet, tack vare våra guider. Detta var första gången jag var i Obertauern. 

We had an absolutely fantastic day! It was a bit windy at the top and around -5 degrees but the sun was warming us up. We skied through the hole system, thanks to our guides. This was the first time I was in Obertauern. 

upload.jpg
mabontomic.jpg

Intervju med Marlies Raich, fd slalomstjärna, bloggaren Constantly K och Karin, vinnare av en tävling med den österrikiska tv-kanalen Puls 4. 

Interview with Marlies Raichformer slalomstar, the blogger Constantly K and Karin, winner of a ski weekend at the Austrian tv channel Puls 4. 

 

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
upload.jpg

Vi körde första passet från kvart i nio till elva, då var det dags för en paus i Isslottet. 

We skied from quarter to nine to eleven, then it was time for a short brake. 

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Alla tjejer / damer. 

Here we are, everyone!

mabontomic.jpg

Sedan var det dags för ytterligare två timmars skidåkning. Full fart! 

After the break it was time for another two hours of skiing. Fast and furious! 

mabontomic.jpg

En selfie med Marlies, Mona och jag. 

A selfie with Marlies, Mona and me. 

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Efter pausen åkte detta gänget tillsammans med en urduktig guide (röd jacka och gula byxor) samt med Marlies Raich (blå jacka och svarta byxor) så vi hade både en kameraman och fotograf med oss. Kändes lite som att vara med i dokussåpa, fast det var väl inte riktigt mig som de vill fånga på bild, hehe

After the break this was the gang that skied together with a really good guide (in red jacket and yellow trousers) together with Marlies Raich (blue jacket and black trousers) so we had two guys with us; one for taking photos and one was filming. Felt a bit like I was in a reality show. But not sure if I was the one that they wanted to catch on film, hehe

mabontomic.jpg
mabontomic.jpg
upload.jpg

Vackert serverade drinkar på ett helmysigt afterski-ställe; Krings Alm

Beautiful served drinks at Krings Alm

upload.jpg
upload.jpg
mabontomic.jpg
mabontomic.jpg

Massa skidåkning, massa sol och roligt att åka med ett stort gäng tjejer. Det var lite utanför min komfortzone då jag åkte själv. Jo, min kompis Mona var där, men hon arrangerade det hela så hon var mest upptagen, vilket jag visste på förhand, men annars kände jag ingen direkt. Några bekanta från Flachau var med så hängde med dem. Men värt varenda sekund. Ha en bra söndag eftermiddag! Ciao Catharina

A lot of skiing, a lot of sun and really fun to ski with a group of ladies that all are skiing very good. It was a bit outside my comfort zone because I went on my own. Well, yes my friend Mona was there too, but she was arranging it so she was busy most of the time. Some aquintance from Flachau was there as well so I was hanging with them. But work every second!! Have a really nice Sunday afternoon! Ciao Catharina