Croatia Vacay; Hvar Island.

Leaving Split...

Leaving Split...

Hej igen, första gången som bloggen får uppdatering två dagar på raken!!!

Tänkte dela med mig av denna heldagsutlykt til Hvar, som började med att vi tog bilen till Split. Vi hade hyrt en större ribbåt (typ 700 hästkrafter) så en skipper kom med "på köpet". Vädret var fantastiskt! Och havet är ännu mer fantastiskt!! En djupblå färg som man kan förlora sig i. Och tydligen också samma blå färg på ögonen på personer från Dalmatien. När man ser dessa ögon blir man helt fascinerad, oavsett om det är på en ung eller gammal person. 

Hello again! First time my blog gets an update two days in a row!!!

Today I will share with you our day trip to Hvar. We took the car to Split where we rented a large rib boat (700 horse power!), with a skipper. The weather was fantastic!! And the sea even more fantastic!! A deep blue colour that is so beautiful. And this is also the colour of the eyes of people from Dalmatia. And when you see a person with these blue eyes, man or woman, young or old, you get really fascinated. 

Laganini Lounge Bar Palmizana Harbour, Paklinski Island, Croatia 2016

Laganini Lounge Bar Palmizana Harbour, Paklinski Island, Croatia 2016

Vi gjorde vårt första strandhugg på Paklinskiön, nära Hvar. Vi stannade till i bukten Parmizana och drack prosecco på Laganini Lounge Bar. Trendigt och snyggt! 

Our first stop we made at Paklski Island, close to Hvar. We stayed at the bay Parmizana and drank some prosecco at Laganini Lounge Bar. Very trendy and stylish! 

The gang at Laganini Lounge Bar Palmizana Harbour, Paklinski Island, Croatia 2016

The gang at Laganini Lounge Bar Palmizana Harbour, Paklinski Island, Croatia 2016

Walking around the Botanical Garden at  Paklinski Island, Croatia 2016. Me, Bojan & Ditta. 

Walking around the Botanical Garden at Paklinski Island, Croatia 2016. Me, Bojan & Ditta. 

Den lilla ön har en vild botanisk trädgård så vi tog en promenad genom den, över ön, till andra sidan.  Därefter badade vi och åt lite god dalmatinsk prosciutto och ost ombord på båten. 

The small island have a Botanical Garden and we went for a walk in the garden, to the other side of the island. Then it was time for another swim and after that we had some dalmatian prosciutto and cheese at the boat. 

Ismet, Ditta & Bojan

Ismet, Ditta & Bojan

Ismet, Ditta & Bojan

Ismet, Ditta & Bojan

On our way to Hvar Island, Croatia 2016

On our way to Hvar Island, Croatia 2016

Sedan var det daxs att åka vidare för dagens lunch. 

Then it was time to leave for next stop; lunch!

Still on our way to Hvar Island, Croatia 2016

Still on our way to Hvar Island, Croatia 2016

Det var mysigt att komma tillbaka till denna delen av Kroatien. Vi tillbringar vanligtvis merparten av vår tid uppe i Istrien, halvön i norra Kroatien . Det var fem år sedan vi seglade från Dubrovnik till Split. Då var även mina döttrar Alexandra och Gabriella med. Känslan är densamma: segelbåtar överallt och detta djupblåa hav med karga öar. 

It was really nice to come back to this part of Croatia. Normally we spend our holidays in Istria, the large half island in north of Croatia. It was five years ago we were here, sailing from Dubrovnik to Split. Then my two daughters Alexandra & Gabriella was also with us. The feeling is the same; sailing boats everywhere and this deep blue sea with islands without much vegitation. 

"Our" rib boat! 

"Our" rib boat! 

Vi bestämde oss för att inte åka till Hvar stad utan stannade till vid en annan liten bukt med en liten konoba (restaurang) som serverade lokal egenodlat mat. Riktigt gott! Vi tog en paus mitt i lunchen och badade, igen! Solen låg på så det var väldigt varmt,  det svalkande vattnet var skönt. 

We decided not to go to Hvar Town (too much people and too expensive) so we stayed in another small bay close by with a small konoba (restaurant) that served very nice local food. We took a break in the middle of the meal and went swimming! It was just too hot. 

The small bay we stayed in at Hvar Island, Croatia 2016

The small bay we stayed in at Hvar Island, Croatia 2016

Late lunch with the gang

Late lunch with the gang

Bojan dancing and singing

Bojan dancing and singing

The bay we stayed in for late lunch, Hvar Island, Croatia 2016

The bay we stayed in for late lunch, Hvar Island, Croatia 2016

Hvar island, Croatia 2016

Hvar island, Croatia 2016

Daxs att återvända tillbaka till Split! Vacker solnedgång och månsken! 

Time to go back! A beautiful sunset and moon light! 

Going home. Adriatic Sea, Croatia 2016

Going home. Adriatic Sea, Croatia 2016

Going home. Adriatic Sea, Croatia 2016

Going home. Adriatic Sea, Croatia 2016

En fantastisk dag på sjön! Vi kom tillbaka till Split när solen hade gått ner men det var fortfarande inte speciellt kallt, snarare friskt. Vi är idag i Porec, men det ser ut att bli dagsregn så vi får se vad vi hittar på och hur länge vi stannar. Hemma i Flachau ser det ut att vara veckoregn med 13 grader så får väl finna annan motionsform än moutainbiking när vi väl är hemma...

Ha en riktigt bra söndag så hörs vi av i nästa vecka! Catharina

An amazing day at sea! We came back after sun set and it was kind of exciting to go in full darkness, and really not cold. Today we are in Porec, and will stay here  a couple of days. The weather in at home is cold and rainy, autumn has arrived, and need to find some alternative to the mountain biking... 

Have a really nice Sunday and see you soon! Ciao Catharina